ροή ειδήσεων

«Απογειώνονται», παρά τον πόλεμο δημοσιευμάτων, οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα


Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, τον τουρισμό. Οι κρατήσεις για διακοπές στη χώρα μας αυξάνονται σταθερά, παρά τον «πόλεμο» δημοσιευμάτων για το προσφυγικό. Ενδεικτικό είναι ότι οι κρατήσεις από Γερμανία για Ελλάδα είναι ήδη κατά 12% περισσότερες από πέρσι.

Aυξάνονται σταθερά οι κρατήσεις διακοπών στη χώρα μας από τη Γερμανία, παρά τα δημοσιεύματα για την προσφυγική κρίση και παρά το πλήγμα στη ζήτηση για την Κω. Την ίδια ώρα οι κορυφαίοι Γερμανοί τουρ οπερέιτορς διευρύνουν τα χαρτοφυλάκιά τους στην Ελλάδα, ενώ νέο ρεκόρ στις διεθνείς αφίξεις για φέτος περιμένει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε στο Βερολίνο.

Φέτος περιμένουμε 27,5 εκατ. ξένους τουρίστες μαζί με την κρουαζιέρα, από 23,5 εκάτ. διεθνείς αφίξεις που είχαμε πέρυσι. Όσο για τα έσοδα εκτιμάται, ότι θα ανέλθουν στα 15 δις. ευρώ, από 14,5 δις ευρώ, πέρυσι και αν αυτά τα στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών επιχειρήσεων επιβεβαιωθούν, θα μιλάμε πια για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ανόδου για τον κλάδο.

Αν και οι Γερμανοί επιλέγουν προορισμούς χωρίς πρόσφυγες, η TUI καταγράφει αύξηση 12% στις κρατήσεις για Ελλάδα, με ιδιαίτερα ενισχυμένη αύξηση τηςζήτησης στην Κρήτη, την Κέρκυρα και την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ διευρύνει και το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της κατά 30%. Μέχρι στιγμής, οι κρατήσεις από τη Γερμανία για Ελλάδα είναι 2-3% υψηλότερα από πέρυσι, ενώ οι συνολικές κρατήσεις από όλες τις αγορές παρουσιάζουν αύξηση 5%.

Όμως η αύξηση δεν θα είναι οριζόντια σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένοι προορισμοί που πλήττονται από το προσφυγικό θα παρουσιάσουν σημαντική πτώση στις αφίξεις τους σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ. Πλήγμα στην ζήτηση δέχεται η Κώς, όπου καταγράφεται μείωση 20% στις πρώιμες κρατήσεις ενώ σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία καταγράφονται μειώσεις που φτάνουν το 40%.Οι κρατήσεις για Λέσβο και Σάμο είναι σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, όμως τα δύο αυτά νησιά έχουν έτσι κι αλλιώς μικρότερο αριθμό επισκεπτών και διαδραματίζουν περιορισμένο ρόλο στον προορισμό Ελλάδα.

Σε Κρήτη, η Ρόδο, η Κέρκυρα όχι μόνο δεν καταγράφονται ακυρώσεις αλλα αναδεικύονται κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοίσύμφωνα με την Thomas Cook με την Ελλάδα να συνεχίζει να είναι στην 3η θέση των δημοφιλέστερων προορισμών των πελατών της γαι φέτος το καλοκαίρι.

Στάση αναμονής πάντως τηρεί η αγορά, καθώς βαρόμετρο για το τελικό αποτέλεσμα είναι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Πηγή: ert.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *