ροή ειδήσεων

ΕΓΓΡΑΦΟ - ΦΩΤΙΑ: Διάτρητη η Ασφάλεια της Ευρώπης στους Τζιχαντιστές


Σημαντικά κενά στην ασφάλεια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε εντοπίσει με έκθεσή της πολύ πριν τα χτυπήματα του Βελγίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για καταπολέμηση της ισλαμικής τρομοκρατίας...


Στην έκθεση, που αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, τονίζεται ότι η αντιτρομοκρατική ασπίδα της Ευρώπης είναι διάτρητη, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

• Τα μέλη θα πρέπει να αυξήσουν τις αποσπάσεις προσωπικού προς την Ευρωπαϊκή Αντιτρομοκρατική Συνεργασία (ECTC) και να αυξήσουν την χρηματοδότηση.

• Τα μέλη που δεν συμβάλουν ή όποιος δεν συμβάλει στο έργο της Αντιτρομοκρατικής Συνεργασίας (ECTC) θα πρέπει να το κάνουν.

• Τα μέλη θα πρέπει να συμβάλλουν τα μέγιστα στην εφαρμογή του συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών (PNR).

Επιπλέον, γίνεται εκτενής αναφορά σχετικά με την μη συνεργασία μεταξύ Europol, Interpol και Frontex. Επι της ουσίας οι τρεις υπηρεσίες είναι τυφλές μεταξύ τους! Αποκαλύπτεται για παράδειγμα ότι ενώ στον ISIS έχουν προσχωρήσει πάνω από 5.000 ευρωπαίοι, στη βάση δεδομένων της Europol βρίσκονται καταγεγραμμένοι μόλις 2.786 ύποπτοι τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών έχει καταγεγραμμένους μόλις 1.473!

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *