ροή ειδήσεων

Τελικά δεν είναι και τόσο καλά τα... νέα για τον τουρισμό!


Η κ.Κουντουρά δηλώνει ευτυχής για τις κρατήσεις, αλλά τα στοιχεία δείχνουν άλλα- Μέχρι και διψήφια μείωση προαναγγέλει κρητικός ξενοδόχος και μέλος του ΣΕΤΕ


Τελικά είναι τόσο...καλά τα νέα για τον τουρισμό; Θα...γεμίσουμε τουρίστες που δεν θα ξέρουμε τι να τους κάνουμε; Στην Κρήτη η αύξηση θα είναι μεγάλη; Εάν ακούσουμε το υπουργείο Τουρισμού και την κ.Κουντουρά τα νέα είναι πολύ καλά αφού θα...αξιοποιήσουμε και τα όσα συμβαίνουν σε γειτονικές χώρες. Αλλά είναι έτσι; Ειδικοί του τουρισμού λένε ότι "τα σημάδια για τον τουρισμό παραμένουν αρνητικά, παρά την "θετική"συγκυρία των γεωπολιτικών ισορροπιών"! Κι αυτό δεν το λέει τυχαίος, αλλά ένας από τους μεγάλους τουριστικούς επιχειρηματίες της Κρήτης, αλλά και μέλος της διοίκησης του ΣΕΤΕ κ.Φώτης Κοκοτός.

Σε σημείωμά του μάλιστα τονίζει ότι στο Ηράκλειο η μείωση θα είναι διψήφια και μόνο η Ρωσία μπορεί να...την μετατρέψει σε μονοψήφια:



"Τα σημάδια για τον τουρισμό παραμένουν αρνητικά, παρά την "θετική" (για εμάς) συγκυρία των γεωπολιτικών ισορροπιών. Βλέπουμε μια συνολική μείωση των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων σε μονοψήφιο ποσοστό, η οποία αμβλύνεται αν εξαιρέσουμε Ρωσία και Ουκρανία, που πέρυσι ακύρωσαν άνω του 50% των αρχικά προγραμματισμένων θέσεών τους. Η μείωση είναι πρωτίστως απόρροια της χαμένης μας ανταγωνιστικότητας στις τιμές (αύξηση φόρων και εισφορών) και του γεγονότος πως χάσαμε πέρσι μεγάλο όγκο συμβολαίων με τα capital controls και την αστάθεια του φορολογικού. Μόνο δευτερευόντως είναι συνέπεια του προσφυγικού, και μόνο σε κάποιους προορισμούς, όπως η Κως και η Λέσβος. Δυστυχώς, βλέπουμε και για το Ηράκλειο διψήφια μείωση προγραμματισμένων θέσεων, που γίνεται μονοψήφια αν αφαιρέσουμε Ρωσία και Ουκρανία.



Καθώς τα αναλυτικά στοιχεία παραμένουν εμπιστευτικά δεν μπορώ ακόμη να σας τα αναρτήσω. Θα διοχετευθούν στα ΜΜΕ εντός των επόμενων ημερών. Αυτά είναι πράγματα που σας τα έγραφα ήδη από πέρσι. Θερίζουμε τις θύελλες που σπείραμε. Προφανώς, θα πληγούν δυσανάλογα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και πάλι. Θα ήλπιζε κανείς πως τα παθήματα θα γίνονταν κάποτε μαθήματα. Αλλά φευ.."

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/3/16 14:17

    Αυτη η ηλιθια προσθετει στους τουριστες και τους λαθρομεταναστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *