ροή ειδήσεων

Στο αρχείο ξανά ο διπλός φόνος μάνας και κόρης στην Κάρπαθο


Στο αρχείο τίθεται εκ νέου, ελλείψει στοιχείων, η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών της...


διπλής δολοφονίας μάνας και κόρης, που συγκλόνισε το Όθος Καρπάθου. Για τα κίνητρα του εγκλήματος κατεγράφη έντονη φημολογία στην Κάρπαθο, υπήρξαν ύποπτοι αλλά δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία για την απαγγελία κατηγοριών.
Ενώ κανείς δεν έχει καταθέσει ενόρκως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαδίδουν συγκεκριμένα ότι υπήρχε διχόνοια σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία της 79χρονης μάνας Άννας Πρωτόπαπα του Γεωργίου αλλά και εκείνα της 44χρονης Ειρήνης Πρωτόπαπα του Γεωργίου, κόρης της, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Άλλοι ισχυρίζονται ότι υπήρχαν αντεγκλήσεις σχετικά με το αν η 44χρονη θα έπρεπε να εγκλειστεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν από διαρρήκτη.
Θυμίζουμε ότι την ώρα που το πανελλήνιο πληροφορήθηκε µε αναλυτικά ρεπορτάζ προερχόµενα από επίσηµη ενηµέρωση ότι η µητροκτόνος «αυτοκτόνησε», ο ιατροδικαστής, που διενήργησε νεκροτοµή και νεκροψία στη Ρόδο, αποφάνθηκε ότι και οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν από τρίτο πρόσωπο.
Ο ιατροδικαστής κ. Παναγιώτης Κοτρέτσος, διαπίστωσε, ότι αποκλείεται να σηµειώθηκε συµπλοκή µεταξύ των δύο γυναικών και να κατάφερε η µια στην άλλη τα µοιραία τραύµατα.
Βρέθηκαν συγκεκριµένα τραύµατα από µαχαίρι στην 44χρονη, πράγµα που δεν είχε ανακοινώσει η ΕΛΑΣ (δεν έχει βρεθεί ακόμη το µαχαίρι), ενώ εντοπίστηκαν και πολλά τραύµατα στο σώµα της από ξυλοδαρµό. Διαπιστώθηκε επιπλέον ότι ο θάνατός της δεν προήλθε από ασφυξία και συγκεκριµένα από βρόγχο µε το καλώδιο της τηλεόρασης. Πιθανολογείται µάλιστα ότι η 44χρονη πέθανε πρώτη.
Ο φόνος πρέπει να διεπράχθη μεταξύ της 06.00 και της 08.00 ώρας το πρωί της 30ής Μαΐου 2013. Η 79χρονη βρέθηκε πεσµένη µπρούµυτα στο χώρο του µπάνιου και έφερε στο πρόσωπό της τραύµα από άγνωστο αντικείµενο. Το τραύµα φέρεται να προκλήθηκε από βαρύ αντικείµενο καθώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου της 79χρονης είχαν αλλοιωθεί.
Η 44χρονη που ελάµβανε φαρµακευτική αγωγή βρέθηκε νεκρή ανάσκελα, πεσµένη στον ενιαίο χώρο του καθιστικού και της κρεβατοκάµαρας του σπιτιού και συγκεκριµένα πίσω από την κεντρική είσοδο. Είχε τυλιγµένο στο λαιµό της χωρίς κόµπο ή θηλιά το καλώδιο ρεύµατος της τηλεόρασης το οποίο ήταν ενσωµατωµένο στην τηλεόραση, ενώ έφερε και 4 τραύµατα που προκλήθηκαν από αιχµηρό αντικείµενο στην αριστερή κοιλιακή χώρα.
Σηµειώνεται ότι το πιο κοντινό σπίτι στον τόπο του εγκλήματος απέχει περίπου 150 μέτρα. Από τις έρευνες των αστυνομικών δεν έχουν βρεθεί ίχνη αίματος έξω από το σπίτι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν μάρτυρες, που να έχουν δει κάποιο πρόσωπο να πλησιάζει το σπίτι ή να αποχωρεί απ’ αυτό.
Η 44χρονη, που έπασχε και από κατάθλιψη, είχε νοσηλευθεί σε ίδρυµα. Σημειώνεται ότι η κόρη και η αδελφή των θυμάτων είχαν υποβάλει αίτηση ενώπιον του Εισαγγελέως Εφετών Δωδεκανήσου για την ανάσυρση από το αρχείο της προκαταρκτικής δικογραφίας, που σχηματίστηκε για την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας αλλά και στην υποβολή εγκλήσεως κατά παντός προανακριτικού υπαλλήλου, που διενήργησε έρευνα για την εξιχνίαση του ιδιαζόντως ειδεχθούς εγκλήματος. Η κόρη της 79χρονης, είχε υποβάλει συγκεκριμένα αίτηση για τη διενέργεια συμπληρωματικών ανακριτικών πράξεων καθώς θεωρεί ότι δεν δόθηκε η προσήκουσα επιμέλεια στην έρευνα που διεξήχθη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *