ροή ειδήσεων

Υπόθεση Σαν Μπερναντίνο: Ισραηλινή εταιρεία βοήθησε το FBI να ξεκλειδώσει το iPhone


Σύμφωνα με δημοσίευμα, αναλυτές της Cellebrite κατάφεραν να παρακάμψουν την κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί η Apple, παρέχοντας την τεχνογνωσία τους στην ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ...



Ο «εξωτερικός συνεργάτης» που επικαλέστηκε το FBI, όταν προ ημερών έκανε γνωστό ότι έχει τον τρόπο να ξεκλειδώσει το iPhone ενός εκ των δραστών του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο παρακάμπτοντας την κρυπτογράφηση της Apple, φαίνεται να είναι η ισραηλινή Cellebrite.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει με δημοσίευμά της η εφημερίδα Yedioth Ahronoth, κάνοντας αναφορά και στην ύπαρξη συμβολαίου συνεργασίας με την ομοσπονδιακή αστυνομία των ΗΠΑ από το 2013.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω εταιρεία συνδέεται με υποθέσεις κρυπτογράφησης και ξεκλειδώματος συσκευών. Στις αρχές του έτους η ολλανδική αστυνομία, μέσω του Ιατροδικαστικού Ινστιτούτου της χώρας (NFI), φέρεται πως κατάφερε να διαβάσει κρυπτογραφημένα emails από συσκευές BlackBerry με τη βοήθεια σχετικής τεχνολογίας που της παρείχε η Cellebrite. Η ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων είναι μια τακτική που ακολουθείται όλο και πιο συχνά από το οργανωμένο έγκλημα. Έτσι, στο πλαίσιο παρακολουθήσεων οι αρχές ασφαλείας καλούνται πλέον να διαχειριστούν και μεγάλους όγκους κρυπτογραφημένων δεδομένων.

Στο δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας δεν διευκρινίζεται πώς οι αναλυτές της Cellebrite κατάφεραν να παρακάμψουν την κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί η Apple, παρέχοντας την τεχνογνωσία τους στο FBI.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *