ροή ειδήσεων

FED HATTA: Επίσημη παρουσίαση του «Δώδεκα»


Στόχος ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος και η επιμήκυνση της περιόδου


Τη συστράτευση όλων των δυνάμεων ζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (FEDHATTA) κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, παρουσιάζοντας επίσημα την πρωτοβουλία «Δώδεκα» (www.dodekatravel.com) την Τρίτη.
«Στον τουρισμό δεν χωράει αντιπαράθεση, υπάρχει μόνο μια λέξη, η σύνθεση», τόνισε και ανακοίνωσε ότι «το Δώδεκα θα αποτελέσει αφορμή για τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω διεθνών roadshows που θα οργανώσει η Ομοσπονδία, με στόχο και την προβολή και ανάδειξη λιγότερο γνωστών τουριστικών προορισμών».
Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και εργαλείο για τον ελληνικό τουρισμό και αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με την Ομοσπονδία, στις προσπάθειες του υπουργείου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στη νέα στρατηγική που βασίζεται στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη. Η υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών κυρία Φωτεινή Αραμπατζή επισήμανε την αρτιότητα και πληρότητα της πρωτοβουλίας και δήλωσε την πρόθεση να συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία με την FEDHATTA, προσθέτοντας ότι ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων και επιβάλλει πολιτικό σεβασμό. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και ΕΣΠΑ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, χαιρέτησε την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού θα επιτευχθεί από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θεώρησε αναγκαία την ολοκλήρωση του Τουριστικού Επιμελητηρίου, το οποίο θα ενώσει όλο τον τουριστικό κόσμο.
Ως βασικός ομιλητής ο πρόεδρος της ΑΒΤΑ (UK's Travel Association) κ. Noel Josephidesανέλυσε τον σπουδαίο ρόλο των τουριστικών γραφείων στην παγκόσμια τουριστική αγορά, καθώς και στις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις. Αναφερόμενος στο «Δώδεκα», δήλωσε ότι ανυπομονεί να συμβάλλει στην υλοποίηση της εξαιρετικής πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας.
Στα πλαίσια της παρουσίασης του «Δώδεκα» η Ομοσπονδία τίμησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, για την ολοκληρωμένη προβολή και προώθηση της Περιφέρειας μέσω της τουριστικής καμπάνιας «Aegean Islands. Like No Other», καθώς και τον Συνιδρυτή και Πρόεδρο του Ομίλου Ταξιδιωτικών Γραφείων Argo κ. Δημήτρη Πειθή.
Τιμητικό βραβείο δόθηκε και στον Πρόεδρο της ΑΒΤΑ για τις συνεχείς, έμπρακτες προσπάθειες στήριξης του ελληνικού τουρισμού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ.


Επίκαιρη ερώτηση για την τόνωση του τουρισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου


Εν τω μεταξύ, επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη κατέθεσε στις 29 Μαρτίου ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με θέμα τις ενέργειες για την τόνωση του τουρισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Ο ίδιος επικαλείται εκτιμήσεις επαγγελματιών του τουρισμού σύμφωνα με τους οποίους οι ακυρώσεις κρατήσεων ξενοδοχείων αγγίζουν σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και το 90% για κάποιες αγορές, καθώς και τις ακυρώσεις στον τομέα της κρουαζιέρας. Στο πλαίσιο αυτό ρωτά τον υπουργό αν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πιθανότητας κατάρρευσης του τουρισμού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει για την ανατροπή της αρνητικής εικόνας και την τόνωση του τουρισμού, ενόψει και της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *