ροή ειδήσεων

H ΕΕ έτοιμη να προδώσει την Ελλάδα όπως έπραξε η Τσεχοσλοβακία το 1938


Το σύστημα των Βρυξελλών για να κλείσει η "Βαλκανική Οδός" για την παράνομη μετανάστευση από την Ελλάδα βάζει τη χώρα σε μια δύσκολη και ταπεινωτική κατάσταση, συγκρίσιμη με την προδοσία της Τσεχοσλοβακίας από τις δυτικές δυνάμεις το 1938, λέει ο γάλλος δικηγόρος και ακαδημαϊκός Alexis Teas.

Καταθέτοντας την άποψή του στο lefigaro.fr της Γαλλίας ο γάλλος δικηγόρος, πρότεινε ότι η τρέχουσα μεταναστευτική κρίση είναι μία από τις χειρότερες τραγωδίες στην Ευρώπη από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι ηγέτες της Ευρώπης, σημειώνει ο ακαδημαϊκός είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση, μετά από τους κύριους ηγέτες της ηπείρου, τη Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και τoν Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker οι οποίοι «άνοιξαν τα χέρια τους», τον Σεπτέμβριο, και έτσι προκάλεσαν την πλημμύρα.

"Η έκτακτη σύνοδο κορυφής της 7ης Μαρτίου για τα θέματα μετανάστευσης στις Βρυξέλλες δείχνει ότι [οι ηγέτες της ηπείρου] έχουν συνειδητοποιήσει, με καθυστέρηση, τι συμβαίνει. Συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανίδας Καγκελαρίου, η οποίος έχει γίνει ο de facto ηγέτης της ηπείρου. Η Σύνοδος Κορυφής επικεντρώθηκε σε δύο προτεραιότητες:. μια συμφωνία με την Τουρκία προτρέποντας την Άγκυρα να συγκρατήσει μερικούς από τους πρόσφυγες, καθώς και το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού"

Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό, είναι απολύτως θεμιτό για την Ευρώπη να απαιτήσει από την Τουρκία να κρατήσει ένα μέρος των προσφύγων που δέχεται, δεδομένου ότι "μια από τις επιτακτικές αρχές του δικαίου του ασύλου είναι ότι τα θύματα των διώξεων δεν έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τον τόπο όπου κρατούνται, και πρέπει να εγκατασταθούν στην πρώτη θέση όπου γίνονται ασφαλείς"

"Όσο για τους οικονομικούς μετανάστες, με άλλα λόγια -. λαθρομετανάστες, η Τουρκία δεν θα πρέπει να τους ωθήσει στην Ευρώπη. Ο ρόλος της Άγκυρας, σύμφωνα με τη νομοθεσία διεθνών συμφωνων για την επανεισδοχή , είναι να τους προωθεί να επιστρέψουν στη χώρα από την οποία προήλθαν."

Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα της συνόδου κορυφής - σχετικά με το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού της ευρωπαϊκής μετανάστευσης, ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι «είναι αρκετό για να ρίξει κανείς μια ματιά στο χάρτη για να κατανοήσει την ουσία του σχεδίου: σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι εγκαταλείπουν την Ελλάδα, με τις εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες διάσπαρτα όλους σε πρόχειρους καταυλισμούς. "

Τελικά, σημειώνει ο Alexis Teas δεν πρέπει κανείς να υπολογίζει οτι η Τουρκία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, με καλή πίστη, ώστε στη περίπτωση αυτή, να σώσει την Ευρώπη, ούτε για την Ελλάδα να παίζει το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου, θυσιάζοντας εαυτό της για λογαριασμό της συλλογικών λαθών της ηπείρου μας.

"Υπάρχει μόνο μία λύση σε αυτό το δράμα: η Ευρώπη, μέσα από τις κυβερνήσεις των πέντε ή έξι μεγαλύτερων κρατών της, θα πρέπει, επί ίσοις όροις, να λάβει τη μοίρα στα χέρια τους." Έχουν μια «ιστορική ευθύνη» να αγωνιστούν εναντίον των λαθρεμπόρων, "εκείνοι που συσσωρεύουν περιουσίες πετώντας τα εκατομμύρια των φτωχών στη θάλασσα."
Η Ευρώπη έχει καθήκον να τους πάρει για να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και με τα σύνορα, να ελέγχουν τις ακτές από τις οποίες εγκληματίες να στείλετε τα πλοία φορτωμένα με τους πρόσφυγες στις χώρες τους.

"Αλλά είναι η Ευρώπη με τη σημερινή της ηγεσία ικανή να βγει από το λήθαργο της αυτοκτονίας και να αντιμετωπίσει την κατάσταση ανακτώντας την πολιτική βούληση σεβόμενη το κράτος δικαίου;», αναρωτιέται.

Toμέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *