ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα μέσω NATO επέβαλλε De Facto την Ελληνικη κυριαρχία στο FIR και το Αιγαιο!


ΔΥΟ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

α) Η Τουρκια μέσω διάφορων «Ελληνικων» blog που ελέγχει (ψαξτε στο google και θα καταλάβετε) διέσπειρε την είδηση ότι η Τουρκια απαγόρευσε στην Γερμανίδα Υπουργό Αμυνης να προσγειωθει στην Λέσβο, οπου ηθελε να επιθεωρήσει την Ναυαρχίδα της Αποστολής «FGS Bonn», με σκοπο να ακουστουν οι αβασιμες αξιώσεις περι αποστρατικοποιημένων νησιων. Φυσικά της γύρισε μπουμεραγκ καθως το Γερμανικά ΥΕΘΑ ανακοίνωσε οτι «η Υπουργός δεν χρειαζεται καμια Τουρκική άδεια για να πάει στο νησι»

β) Η Τουρκια δεν έδωσε διπλωματική άδεια να Ελλημενιστει στην Σμύρνη το ίδιο πλοιο «FGS Bonn» και να τροφοδοτηθει. Αμεσα η Ελλαδα άσκησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της κι έδωσε άδεια να ελλιμενισεί σε όποιο ελληνικό νησι είναι απαραίτητο, όπως η Λεσβος, στην οποία οι Τούρκοι δεν ήθελαν (ξυδακι) να ελλιμενίζονται πολεμικα λογω δηθεν «αποστρατικοποιημένων» νήσων

Δυο στα δυο η Ελλαδα

————–ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ 16 /2 /2016————–

Αναμένουμε τις Τουρκικές αντιδράσεις στους επόμενους μήνες καθώς στην γείτονα «σύμμαχος» χώρα δεν έχουν χωνέψει την ήττα που έπαθαν στην σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Φυσικά και δεν θα σταμητήσουν τις παραβιάσεις, αλλά όταν αρχίσουν κανονικά οι επιχειρήσεις επιτήρησης-διάσωσης τα πράγματα δεν θα είναι τοσο εύκολα με τόσες στρατιωτικές δύναμεις στην περιοχη.



Για όσους δεν έχουν συνειδητοποιήσει, έμμεσα η Ελλάδα επιβάλλει την de facto κυριαρχία στο Αιγαίο απλά επιτρέποντας σχέδια πτήσης την συμμαχικών αεροσκαφών στο Αιγαιο.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία εδώ και δεκαετίες προσπαθει να γκριζάρει περιοχές στο Αιγαίο αλλά και να γκριζαρει την δικαιοδοσίας της Ελλάδας στην Ερευνα και Διάσωση.

Ομως όταν ενα Συμμαχικό ελικόπτερο απο μια φρεγάτα, ζητήσει αδεια για σχέδιο πτήσης σε οποιοδήποτε σημείο του Αιγαίου, ειτε 6 μίλια, ειτε 10 μίλια, είτε διεθνή, είτε σε κάτι που οι Τούρκοι θέλουν να λενε γκριζο από την Ελλάδα, αυτομάτως το συμμαχικό πλοιο αναγνωριζει και την κυριαρχία της Ελλάδα στο συγκεκριμένο σημειο, αλλιώς πως θα ζητούσε άδεια !

Σκεφτείτε τώρα πόσες απονηώσεις και πόσες προσνηώσεις και πόσες (αχρειάστες να είναι) επιχειρήσεις ερευνας και διάσωσης θα γίνουν το καλοκαίρι και η Τουρκια δεν θα μπορεί να επέμβει χωρις να εκτεθει στους συμμάχους!

Δεν θα είναι εύκολο καλοκαίρι και οι Τούρκοι έχουν αποδείξει ότι δεν τα πάρατούν, αλλά δεν έχουν πλεον την ίδια άνεση να παραβιάζουν το Αιγαίο παρενοχλώντας πλοία όλων των χωρών της συμμαχίας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *