ροή ειδήσεων

Ρόδος: «Road’s» πρωτοποριακή συσκευή ασφάλειας οδηγού από μαθητές


Τριάντα μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» αποδεικνύουν ότι πέρα από τα μαθήματά τους μπορούν να αναπτύξουν και το καινοτόμο επιχειρείν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Ομίλου «Νεανικής Επιχειρηματικότητας», που έχει την ανάπτυξη της επιχειρηματικής σκέψης των νέων και τη δημιουργία δεσμών ανάμεσα στο σχολείο και την αγορά εργασίας, οι τριάντα μαθητές ίδρυσαν την εταιρεία “Road’s”. Παράγουν δε το ομώνυμο gadget, το οποίο σε περίπτωση ατυχήματος ειδοποιεί μέχρι 5 άτομα προσωπικής επιλογής του χρήστη.

Σύμφωνα με τους μαθητές, το όνομα της εταιρείας και του gadget είναι εμπνευσμένα από τη νήσο Ρόδο (Rhodes) και τη λέξη «δρόμος» στην αγγλική. Η συσκευή "Road's" τοποθετείται στο αυτοκίνητο και σε περίπτωση ατυχήματος ειδοποιεί τα άτομα που είναι καταχωρημένα σε αυτή με SMS, στέλνοντας τις συντεταγμένες του οχήματος. Υπάρχει, επίσης, κουμπί απενεργοποίησης σε περίπτωση που δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί το σύστημα ή ενεργοποίησης του συστήματος σε περίπτωση απλής αδιαθεσίας του οδηγού, χωρίς να συντρέχουν συνθήκες ατυχήματος. Το gadget λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς να χρειάζεται να ενεργοποιείται από τον χρήστη σε κάθε διαδρομή. Στη συγκεκριμένη συσκευή έχει τοποθετηθεί GPS, GSM, αισθητήρας tilt και έχει σχεδιαστεί μια βάση δεδομένων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποστολή της εταιρείας “Road’s” είναι η προώθηση του προϊόντος σε εταιρείες Rent a Car, με σκοπό την έγκαιρη παρέμβασή τους στον τόπο πιθανού ατυχήματος των πελατών τους και η προσφορά άμεσης βοήθειας σε αυτούς. Ένα επιπρόσθετο όφελος για τις συνεργαζόμενες εταιρείες Rent a Car είναι η οργανωμένη καταγραφή μικροατυχημάτων και η πρόληψη φθορών.

Ήδη, η τοπική εταιρεία Rent a car “Rodos Cars” στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που διέπει τις σύγχρονες επιχειρήσεις, έδωσε τη στήριξή της «αντιλαμβανόμενη τα οφέλη του προϊόντος» όπως σημειώνει η ανακοίνωση.

Αξιοσημείωτη είναι η κατάκτηση 1ου βραβείου επιχειρηματικότητας του gadget “Road’s” στο 5ο μαθητικό συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας “ACSTAC” στην κατηγορία «Πληροφορικής».

Η εταιρεία, θα λάβει μέρος για 7η συνεχή χρονιά, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας την 1η Απριλίου 2016, στο εμπορικό κέντρο "The Mall Athens", o οποίος διοργανώνεται από το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Τον συντονισμό του εγχειρήματος έχουν οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής και μαθηματικών αντίστοιχα, κ.κ Ευριπίδης Αναγνωστάκης και Σταυρούλα Αρνιθενού.

Γιώργος Αλεξάκης


Πηγή: reporter.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *