ροή ειδήσεων

Μπακογιάννη: Tο ΝΑΤΟ δεν προφυλάσσει το Καστελόριζο μετά από αίτημα των Τούρκων


Κλυδωνισμούς στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η δήλωση της συντονίστριας Εξωτερικών και Άμυνας της Ν.Δ., Ντόρας Μπακογιάννη,
στα Παραπολιτικά 90,1, ότι το ΝΑΤΟ εξαίρεσε από τις επιχειρήσεις του το Καστελόριζο μετά από αίτημα των Τούρκων. Ενώ, επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα γίνονται μέχρι τη Ρόδο και πως η συμμαχία έκανε σιωπηλά αποδεκτές τις απαιτήσεις της Τουρκίας.

Επιπλέον, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι ευρωπαϊκή Πολιτική, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το θέμα πιο αποτελεσματικά.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στους παράνομους μετανάστες, λέγοντας ότι πρέπει να μετρηθούν και να επαναπατριστούν και υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε κλειστό χώρο και κάλεσε την κυβέρνηση να δραστηριοποιηθεί ενόψει των κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, που θέλει να ανοίξει η Τουρκία.

Σε ερώτηση για το αν διαβλέπει λύση του Κυπριακού εκτίμησε πως υπάρχει κάποια πρόοδος στις συνομιλίες ενώ εκτίμησε πως με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία δεν θα θέλει να κρατά 40 χιλιάδες στρατιώτες στην Κύπρο.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη. Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο είπε πως είναι αδιανόητο οι αρμοδιότητες των ανεξάρτητων αρχών να πηγαίνουν σε έναν υπουργό.

Είπε επίσης, πως δεν είναι κακό ένας πολιτικός να βλέπει έναν εκδότη αρκεί όπως είπε αυτό να γίνεται φανερά.

Εκτίμησε ακόμα ότι το κόμμα είναι έτοιμο για τις εκλογές όποτε και αν γίνουν, απέφυγε να σχολιάσει την αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά, που δήλωσε Παρόν λέγοντας πως τέως αρχηγοί του κόμματος και τεως πρωθυπουργοί έχουν το ρόλο που τους αρμόζει.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η ΝΔ είχε μπατάρει σημειώνοντας πως το κόμμα εκπροσωπεί το κέντρο και την δεξιά. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών αλλά όπως είπε με άξια πρόσωπα.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *