ροή ειδήσεων

Με διάταξη διαγράφουν χρέη 3 δις του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία…


Ένας ωραίος τρόπος να μην χρωστάει ο ένας οργανισμός στον άλλον, είναι να ψηφιστεί
μια διάταξη που καταργεί το χρέος! Είναι κι αυτό μια άποψη δημόσιας διοίκησης…



Με διαγραφή χρεών προσπαθούν να...βάλουν τάξη σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ και αν η σκέψη αυτή είναι έξυπνη ή πονηρή, θα φανεί στο χειροκρότημα!!!

Διαβάστε τι αναφέρεται σε διάταξη που περνά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς:

γ. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, διαγράφονται, ισόποσα, οι απαιτήσεις των Νοσηλευτικών Ιδρυµάτων του Ε.Σ.Υ. (ΝΠΔΔ) έναντι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που προέρχονται από υπηρεσίες παρασχεθείσες σε ασφαλισµένους αυτού (εισπρακτέα νοσήλια) στο ύψος των ετησίων χρηµατοδοτήσεών τους από τον Κρατικό Προϋπολογισµό (Φ.210/ΚΑΕ 2325, 2326 ), για τα έτη 2012, 2013 και 2014, ανεξαρτήτου του χρόνου τιµολόγησής τους, µε διαγραφή των αντίστοιχων υποχρεώσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς τα ανωτέρω Νοσηλευτικά Ιδρύµατα, που προέρχονται από
τις προαναφερόµενες υπηρεσίες. Οι ως άνω φορείς υποχρεούνται να προβούν στην απεικόνιση του αποτελέσµατος των αναφεροµένων στην ανωτέρω παράγραφο διαγραφών απαιτήσεων και υποχρεώσεων, στις λογιστικές καταστάσεις (ισολογισµούς) της οικονοµικής χρήσης του έτους 2016.

paper

Αντίδραση στην Βουλή από το ΠΟΤΑΜΙ:

"Σε ένα άσχετο νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, ο κ. Πολάκης φέρνει τροπολογία με την οποία διαγράφει 3 δις χρέος της κεντρικής κυβέρνησης και των νοσοκομείων προς τον ΕΟΠΥΥ. Άλλο όμως η Κεντρική Κυβέρνηση και άλλο ο ΕΟΠΥΥ. Το δημόσιο χρήμα του προϋπολογισμού δεν έχει σχέση με τα χρήματα που διαχειρίζεται ο ΕΟΠΥΥ, τα χρήματα των ασφαλιστικών εισφορών. Με ένα λογιστικό άλμα, χωρίς καμία αιτιολόγηση και κοστολόγηση, προσπαθεί να κάνει κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό για να περάσει απαρατήρητο», τόνισε στην ομιλία του στην επί των άρθρων συζήτηση του νομοσχεδίου «Αγροτικοί συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις» στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, Κώστας Μπαργιώτας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *