ροή ειδήσεων

Όταν ξημερώνει στην Ελλάδα…


Εντυπωσιακές εικόνες από τις όμορφες γωνιές της χώρας μας


Μπορεί τα ηλιοβασιλέματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας να κλέβουν τις εντυπώσεις αλλά η ανατολή είναι πολλές φορές ασύγκριτη.

Μια παλέτα χρωμάτων γεμίζει τον ελληνικό ουρανό και κάνει τους τυχερούς να απολαμβάνουν όμορφες εικόνες. Θάλασσες, βουνά και όμορφα τοπία κάτω από το πρώτο φως του ήλιου δημιουργούν ένα ονειρικό σκηνικό.

Δείτε πώς ξημερώνει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας...
1. Ρόδος



Στο Μανδράκι της Ρόδου μπορεί να δει κανείς μοναδικές εικόνες όταν ξημερώνει. Η φωτογραφία απεικονίζει βέβαια το σήμα κατατεθέν στο λιμάνι του νησιού και το Μανδράκι αποτελεί ένα κοσμοπολίτικο σημείο συνάντησης. Ολόκληρη η Ρόδος εξάλλου αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό, όχι μόνο για τις ομορφιές που έχει το νησί αλλά γιατί έχει ταυτόχρονα πολλά και σημαντικά αξιοθέατα. Το κάστρο από μόνο του αλλά και η Κοιλάδα των Πεταλούδων είναι δύο από τους πολύ καλούς λόγους για να επιλέξετε το νησί για διακοπές.
2. Μετέωρα



Επιβλητικό τοπίο, με μια άγρια αλλά ταυτόχρονα γαλήνια ομορφιά. Η ανατολή του ήλιου στα Μετέωρα αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία. Οι πρώτες αχτίδες κάνουν την εμφάνισή τους πάνω από τα βουνά και υψώνονται πάνω από τα απότομα βράχια των Μετεώρων. Από τις τριάντα μονές, σήμερα μπορεί να επισκεφτεί κανείς μόνο τις έξι. Η απαράμιλλη φυσική ομορφιά σε συνδυασμό με αυτό τον θησαυρό που έχει κατασκευαστεί στο σημείο μαγνητίζει τα βλέμματα.
3. Σαντορίνη



Μπορεί το νησί να είναι φημισμένο για το ηλιοβασίλεμά του αλλά και η ανατολή του ηλίου είναι εξίσου γοητευτική και δημιουργεί μοναδικές εικόνες. Οι αχτίδες του ήλιου «λούζουν» τα λευκά και γαλάζια σπίτια και οι τυχεροί επισκέπτες βλέπουν την εξίσου όμορφη πλευρά του νησιού όταν ο ήλιος ανεβαίνει ψηλά. Αξίζει έστω και μια μέρα να ξυπνήσεις πολύ νωρίς για να το απολαύσεις.
4. Ζάκυνθος



Ο ήλιος ανεβαίνει πάνω από το νησί της Ζακύνθου και οι εικόνες τείνουν να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές από το ηλιοβασίλεμα. Το «Φιόρο του Λεβάντε» είναι ένας από τους πιο φημισμένους, ελληνικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς και όχι άδικα. Ξεχωρίζει για τις όμορφες παραλίες με πιο φημισμένο το ναυάγιο και αποτελεί πατρίδα πολλών σπουδαίων προσωπικοτήτων.
5. Αθήνα



Τη δική της ομορφιά όταν ξημερώνει έχει βέβαια και η πρωτεύουσα. Ειδικά αν έχεις την τύχη να το απολαύσεις με θέα την Ακρόπολη μπορείς να ταξιδέψεις έστω και νοητά. Αν πάλι είσαι επισκέπτης στην Αθήνα, τότε θα ανακαλύψεις τα μικρά και όμορφα μυστικά που κρύβει πέρα από την κίνηση και την ένταση της καθημερινότητας. Και η απόλαυση της ανατολής από ψηλά είναι ένα από αυτά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *