ροή ειδήσεων

Ρόδος: τα αιολικά πάρκα προκαλούν διακοπές ρεύματος λέει η ΔΕΗ


Την Πέμπτη 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΗ συνάντηση με αντικείμενο την πορεία ανέγερσης του νέου εργοστασίου της Επιχείρησης μεπετρελαιογεννήτριες στη Ρόδο και τις πρόσφατες διακοπές ρεύματος στο νησί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Φορέων της Ρόδου με τη Διοίκηση της ΔΕΗ.


Όπως διαβεβαίωσε η Διοίκηση της ΔΕΗ, η ανέγερση του νέου Σταθμού εξελίσσεται κανονικά με την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας να είναι προγραμματισμένη για το τέλος του τρέχοντος έτους.

Όσον αφορά στις διακοπές, η ΔΕΗ ενημέρωσε ότι αυτές οφείλονται κατά βάση στα χαμηλά φορτία σε συνδυασμό με τα προβλήματα ευστάθειας του Δικτύου που προκαλεί η λειτουργίαανεμογεννητριών.

Ήδη, υποστηρίζει η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ, αρμόδιος για τη λειτουργία του Δικτύου της Ρόδου εκπονεί σχετικές μελέτες με προοπτική την εγκατάσταση ειδικών διατάξεων, που θααντισταθμίζουν τις επιπτώσεις από τις ανεμογεννήτριες.

Η ΔΕΗ επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ από τη ΔΕΗ για την ενίσχυση του Δικτύου της Ρόδου και τη διασφάλιση της οικονομικής και αξιόπιστης λειτουργίας του.

Παράλληλα, και προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες επανάληψης των διακοπών, η ΔΕΗ λειτουργεί αεριοστροβίλους, μονάδες πανάκριβες, που επιβαρύνουν την Επιχείρηση με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα.

Σε ότι αφορά στις δεσμεύσεις της ΔΕΗ για τη Ρόδο, η Διοίκηση υπογράμμισε ότι αυτές θα τηρηθούν στο ακέραιο.

Ωστόσο, με αφορμή ορισμένα σχόλια του τοπικού τύπου και ορισμένων παραγόντων, για αποκατάσταση της πραγματικότητας, η Διοίκηση της ΔΕΗ τόνισε ότι η κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας, γίνεται για την ασφάλεια εφοδιασμού του νησιού, με επιβάρυνση της Επιχείρησης.

Η ΔΕΗ από τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που επιβάλλονται στους λογαριασμούς ρεύματος τους καταναλωτές -μέρος των οποίων οφείλονται και στη Ρόδο- επιβαρύνεται με δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ κάθε χρόνο, (σωρευτικά δε, από το 2012 μέχρι τέλους του 2015 η επιβάρυνση ανέρχεται σε τουλάχιστον 600 εκατ. Ευρώ).

Τέλος, στη συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα έγιναν αναφορές σε στρατηγικά θέματα τροφοδοσίας της Ρόδου, όπως το LNG, οι διασυνδέσεις κ.λ.π.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/4/16 16:03

    με χιλιους τροπους προσπαθει να μας πεισει η ΔΕΗ οτι οτιδηποτε εκσυχρονιστικο παραγει ωφελιμη ενεργεια ειναι προς ζημια της καταστροφικης ηδη υπαρχουσας και απαρχαιομενης μοναδας που χρησιμοποιει επιβλαβες μαζουτ και δεν χρησιμοποιει καν μα καθολου ουτε τα υποτυπωδει φιλτρα στις καμιναδες οπως υπαρχουν παντου,πχ στο ισραηλ που εκτος των φιλτρων τα συνεφα σκονης με ψιγματα ανθρακα πεφτουν κατω απο τις καμιναδες και περισυλλεγονται απευθειας αντι να μολυνουν το περιβαλλον.Ημασταν πανεξυπνοι,δυστυχως καταντησαμε αχρηστοι των αχρηστων που δεν σεβομαστε τιποτα πλεον,μονο το τσεπακι μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/4/16 07:40

    Σε ολα τα πολιτισμενα κρατη προσπαθουν να εκμεταλευτουν και την πιο μικρη ριπη αερα κι εμεις εδω δεν θελουμε να ξεκολλησουμε απο τον λιγνιτη και το πετρελαιο. Ως κατοικος Πτολεμαιδας εχω να σας δηλωσω πως δεν υπαρχει σπιτι στον νομο Κοζανης που να μην εχει εναν τουλαχιστον καρκινοπαθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *