ροή ειδήσεων

Τη διευκόλυνση χορήγησης βίζας σε Τούρκους τουρίστες ζητά η περιφέρεια Β. Αιγαίου


Την άμεση έναρξη του προγράμματος για διευκόλυνση της χορήγησης βίζας σε Τούρκους τουρίστες
ζητά η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή της, την οποία συνυπογράφει ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, την αναπληρώτρια υπουργό αρμόδια για θέματα Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Στην επιστολή αιτείται η άμεση υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε το ταχύτερο δυνατόν να αρχίσει και φέτος το πιλοτικό πρόγραμμα, «επειδή η περαιτέρω καθυστέρηση, ή ακόμη χειρότερα η μη έναρξη, του προγράμματος θα είναι η χαριστική βολή για τον τουρισμό των νησιών μας φέτος» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τονίζει επίσης ότι μία από τις σημαντικότερες επιπτώσεις του προσφυγικού- μεταναστευτικού στην οικονομική ζωή των νησιών είναι η μεγάλη μείωση των τουριστικών κρατήσεων από τις ευρωπαϊκές χώρες, αποτέλεσμα της αρνητικής δημοσιότητας, αλλά και της παραπληροφόρησης. Αυτό καθιστά απολύτως απαραίτητη την αξιοποίηση κάθε εναλλακτικής εισροής τουριστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα την αύξηση του αριθμού των Τούρκων επισκεπτών.

Το πιλοτικό πρόγραμμα διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων (Visa Schengen) σε υπηκόους τρίτων χωρών προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό, τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται στα νησιά Σάμος, Χίος, Λέσβος, Κως, Ρόδος και Καστελόριζο, για το διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο.

Newsroom Αθήνα 9.84

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *