ροή ειδήσεων

Πώς επέλεξαν τους νέους διοικητές των νοσοκομείων


Το 1/3 των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών που ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας είναι ήδη… απόστρατοι.
Οπως δε αναφέρει η «Καθημερινή», μεταξύ των εκλεκτών του υπουργείου Υγείας, υπάρχουν άτομα που – έκπληξη! – έχουν στενή κομματική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί από πέρυσι, όταν και ήρθε στην εξουσία δηλαδή, να αλλάξει τις διοικήσεις αρκετών νοσοκομείων. Και φέτος που τα κατάφερε, το έκανε με τρόπο που προκαλεί τόσο ερωτηματικά, όσο και σχόλια.

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή», σε ρεπορτάζ που υπογράφει η Πέννυ Μπουλούτσα, οι πρώτες επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τις θέσεις των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων χαρακτηρίζονται από… συνταξιοδοτική διάθεση.


Κι αυτό γιατί ένας στους τρεις είναι συνταξιούχος, ήδη!.

Συγκεκριμένα, ένας συνταξιούχος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μία συνταξιούχος διοικητική υπάλληλος του ΕΣΥ και μία συνταξιούχος οδοντίατρος είναι μεταξύ των πρώτων επιλογών. Αυτό έγινε τη Δευτέρα, μετά από διαβουλεύσεις σχεδόν τεσσάρων μηνών, και με τα περισσότερα νοσοκομεία του ΕΣΥ να παραμένουν όλο αυτό το διάστημα, ουσιαστικά, ακέφαλα.

Οι τρεις παραπάνω επιλογές αποτελούν το 1/3 των εννέα συνολικά ανακοινωθέντων νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών που διορίστηκαν σε νοσοκομεία νησιών του Αιγαίου και της πόλης του Κιλκίς.


Οι πρώτες επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τις θέσεις των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων χαρακτηρίζονται από… συνταξιοδοτική διάθεση

Και μέσα σε όλα αυτά, όπως τουλάχιστον αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, τα περισσότερα διοικητικά στελέχη που επιλέχθηκαν έχουν στενή κομματική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 11 Απριλίου το υπουργείο Υγείας, στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Λέρου διοικήτρια αναλαμβάνει η Ελένη-Λύδα Σαρίκα, η οποία είναι βιολόγος στο Α’ Ενδοκρινολογικό Τμήμα του Αλεξάνδρα. Αντίστοιχα, στο Νοσοκομείο Σάμου-Ικαρίας διοικητής αναλαμβάνει ο Θεόφιλος Λάζαρος, χημικός, ενώ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης η Αννα Ζερβού, συνταξιούχος υπάλληλος διοικητικού λογιστικού στον τομέα υγείας. Στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Λήμνου, διοικητής αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Μονοκρούσος, συνταξιούχος καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Νέα διοικήτρια στο Νοσοκομείο Ρόδου ορίστηκε η Αικατερίνη Χατζηστρατή, συνταξιούχος οδοντίατρος του ΕΣΥ, ενώ ρόλο αναπληρωτή της αναλαμβάνει ο Σταμάτης Βασιλειάδης. Νέα διοικήτρια στο Νοσοκομείο Κιλκίς είναι η Μαρία Βλάχου, πολιτικός μηχανικός, ενώ στο Κέντρο Υγείας της Περιοχής αναπληρωτής διοικητής αναλαμβάνει ο Εμμανουήλ Βόλος.

Οι παραπάνω προτάσεις υιοθετήθηκαν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κι αφού νωρίτερα είχαν κατατεθεί από την ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Πλέον, σειρά παίρνει ο ορισμός διοικητών και των αναπληρωτών τους σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, αλλά και στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία. Οπως τονίζει ο Πέτρος Γιαννουλάτος, πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και γενικός γραμματέας Υγείας, η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά το Πάσχα και πάντως πριν από τις 10 Μαΐου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *