ροή ειδήσεων

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον Μαραθώνιο της Ρόδου


Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου (Κυριακή 17 Απριλίου 2016). Στις 6μ.μ. στο «Νεστορίδειον Μέλαθρον» (νέα πτέρυγα) θα πραγματοποιηθούν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες προς αθλητές, προπονητές και γονείς, όπως και για διοικητικά στελέχη, στα οποία θα διδάξει ο κ. Δημήτρης Γαργαλιάνος, Λέκτορας στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπου σήμερα υπηρετεί στη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή στο αντικείμενο της Οργάνωσης & Διοίκησης του Αθλητισμού.

Τα Θέματα που θα αναπτύξει, είναι:

Α. Τους αθλητές / προπονητές / γονείς:

«Διπλή καριέρα των αθλητών» και

Β. Τα διοικητικά στελέχη των αθλητικών φορέων με θέμα:

«Οργάνωση αθλητικού σωματείου».

Ο κ. Γαργαλιάνος είναι και ειδικός συνεργάτης της διοίκησης του κεντρικού ΣΕΓΑΣ.

-Θα ακολουθήσει το «Pasta Party» των αθλητών, που θα γίνει το Σάββατο στις 20:30 στο ξενοδοχείο «Mitsis Grand Ηotel» (Ακτή Μιαούλη και Παπανικολάου-Ρόδος).

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ-ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Εξάλλου, ξεκίνησε και ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 η διανομή του εξοπλισμού προς τους εγγεγραμμένους αθλητές των αγώνων της Κυριακής.

Από το BEST WESTERN Plaza Hotel – Αίθουσα ‘ΘΑΛΕΙΑ’ οι αθλητές του Μαραθωνίου, των 10.000μ., των 5.000μ. και των 1.000μ. (μαθητικός αγώνας) μπορούν να πάρουν το υλικό τους (τσάντα, μπλουζάκι, νούμερο αγώνα, αυτοκόλλητο στίκερ και πληροφοριακό υλικό της διαδρομής).

Παράλληλα θα ενημερωθούν για τις οδηγίες αθλητών, που είναι:

– Όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές του Μαραθωνίου δρόμου 42,195χιλ. θα συγκεντρωθούν μπροστά από το άγαλμα του Αλ. Διάκου στο Μανδράκι απέναντι από τα Δικαστήρια στις 7:30 το πρωί. Η ώρα έναρξης του Μαραθωνίου ορίζεται στις 8:00π.μ.

– Όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές του αγώνα δρόμου 10χιλ. θα συγκεντρωθούν μπροστά απο το άγαλμα του Αλ. Διάκου στο Μανδράκι απέναντι από τα Δικαστήρια στις 10:30 το πρωί. Η ώρα έναρξης του αγώνα 10χιλ. ορίζεται στις 11:00 π.μ.

– Όλοι οι εγγεγραμμένοι αθλητές του αγώνα δρόμου 5χιλ. θα συγκεντρωθούν μπροστά απο το άγαλμα του Αλ. Διάκου στο Μανδράκι απέναντι από τα Δικαστήρια στις 10:30 το πρωί. Η ώρα έναρξης του αγώνα 5χιλ. ορίζεται στις 11:00 π.μ.

-Κατά την διάρκεια ολόκληρης της διαδρομής θα υπάρχουν 14 σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών.

Κάθε 2,5 χιλ νερά και κάθε 5χιλ. ισοτονικά ποτά και μπανάνες.

-Ασθενοφόρα και γιατροί θα ακολουθούν καθ΄όλη την διάρκεια της διαδρομής.

-Οι αθλητές παρακαλούνται να κινούνται πάντα στην δεξιά πλευρά του δρόμου, σύμφωνα με το ρεύμα κυκλοφορίας, εκτός από το σημείο Κάτω Πέτρες που μπαίνουν αντίθετα.

-Οι αθλητές θα πρέπει να τοποθετήσουν τα ενδύματα και τα προσωπικά τους αντικείμενα σε πλαστικές σακούλες.

-ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις σακούλες θα πρέπει να κολληθεί το ειδικό στίκερ που θα παραλάβουν οι αθλητές μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό τους και περίπου μισή ώρα πριν από την εκκίνηση, οι αθλητές θα πρέπει να τις παραδώσουν στους διοργανωτές κοντά στο σημείο εκκίνησης σε ειδικό χώρο παραλαβών κάτω από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου..

Η επιστροφή τους μετά τον τερματισμό θα γίνει από το ίδιο σημείο.

-ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι σακούλες δεν πρέπει να περιέχουν αντικείμενα αξίας, λεφτά ή φάρμακα.

Μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων οι αθλητές μπορούν να εκτυπώσουν δίπλωμα συμμετοχής με τον επίσημο τους χρόνο από την ιστοσελίδα του αγώνα.

Η ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή του Μαραθωνίου και των άλλων μεγάλων αγώνων που στις 17 Απριλίου 2016 θα είναι κλειστή από τις 7 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι (ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΎΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ), είναι η εξής:

Σημείο εκκίνησης Κέντρο Ρόδου-Δικαστήρια➢Πλατεία Ελευθερίας➢Οδός Σάββα Νικολάου➢Οδός Γεωργίου Παπανικολάου➢ Οδός Κω➢ Οδός Λέρου➢ Οδός Καλύμνου➢ Ακτή Μιαούλη➢ Κάτω Πέτρες➢ Οδός Κρητικά/Ιαλυσού➢ Στροφή 1η στα φανάρια της διασταύρωσης της οδού Ιαλυσού/Κρητικά με τη οδό Ηλιάδων (Φανερωμένη)➢Οδός Ιαλυσού/Κρητικά➢Κάτω Πέτρες➢ Ακτή Μιαούλη➢ Οδός Καλύμνου➢ Οδός Λέρου ➢Οδός Κω➢ Οδός Γεωργίου Παπανικολάου ➢Οδός Σάββα Νικολάου➢ Πλατεία Ελευθερίας ➢Ακτή Σαχτούρη➢ Πύλη Ελευθερίας➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Νέα περιφεριακή Ρόδου ➢ Στροφή 2η στα φανάρια της διασταύρωσης της Νέας περιφεριακής Ρόδου με τη Λεωφόρο Καλλιθέας➢ Νέα περιφεριακή Ρόδου ➢ Οδός Αυστραλίας ➢ Ακτή Σαχτούρη➢ Πύλη Ελευθερίας➢ Μύλοι ➢Στροφή 3η στο ελαφάκι ➢Μαρίνα Μανδρακίου ➢Κέντρο, Πλατεία Ελευθερίας ➢ Επανάληψη διαδρομής ➢ Τερματισμός: Κέντρο Ρόδου, Πλατεία Ελευθερίας.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Σε ηλικιακές κατηγορίες θα διεξαχθεί ο φετινός 3ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου σύμφωνα

με την προκήρυξη. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, που πλαισιώνουν

τον Μαραθώνιο και θα γίνουν την ίδια ημέρα. Ο αγώνας των 1.000 μέτρων, ως γνωστόν, είναι για Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.

Παράλληλα, θα υπάρχει για πρώτη φορά και ομαδική βαθμολογία στους μεγάλους αγώνες.

Έχουμε, λοιπόν:

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

-Μαραθώνιος: έως 39 ετών (γεννημένοι μέχρι και το 1977), 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60 ετών και άνω.

-5 και 10 χιλιόμετρα: έως 29 ετών (γεννημένοι μέχρι και το 1987), 30-39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών,

60 ετών και άνω!

ΟΜΑΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

-Για όλες της κατηγορίες, όλων των αγωνισμάτων οι (4) καλύτεροι αθλητές – τριες από κάθε ομαδική συμμετοχή , κατά τον τερματισμό του αγώνα, αποτελούν τη βαθμολογούμενη ομάδα του.

Το άθροισμα των βαθμών των τεσσάρων (4) καλύτερων αθλητών – τριών κάθε σωματείου αποτελεί την ομαδική βαθμολογία του. Τα σωματεία κατατάσσονται με πρώτο (1o ) αυτό που έχει τη μικρότερη ομαδική βαθμολογία,

2o αυτό που έχει την αμέσως μεγαλύτερη κ.ο.κ.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται εκείνη που ο 1ος αθλητής – τρια της τερμάτισε

σε καλύτερη θέση.

ΕΠΑΘΛΑ

-Στον πρώτο – η αθλητή – τρια της γενικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος θα απονεμηθεί κύπελλο.

-Στους (3) πρώτους – τες της ατομικής κατάταξης κάθε αγωνίσματος σε κάθε κατηγορία θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα. (με την προϋπόθεση να έχουν τερματίσει τουλάχιστον τέσσερις (4) αθλητές – τριες στην κατηγορία)

-Στην πρώτη ομάδα (βαθμολογία ομαδικού κατά αγώνισμα) θα απονεμηθεί κύπελλο.

Στις (3) πρώτες ομάδες κάθε αγωνίσματος, θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.

Χρηματικά Έπαθλα*

-Στους τρεις πρώτους-τες της γενικής κατάταξης του Μαραθωνίου θα δοθούν:

Θέση Άνδρες Γυναίκες
500€ 500€
300€ 300€
200€ 200€

Οι αθλητές που θα καταταγούν στις πιο πάνω θέσεις θα δικαιούνται τα χρηματικά έπαθλα εφόσον έχουν σημειώσει επίδοση καλύτερη από 2:27.00 για τους Άνδρες και από 2:48.00 για τις Γυναίκες.

*οι παραπάνω αμοιβές – χρηματικά έπαθλα των αθλητών – αθλητριών υπόκεινται σε κράτηση φόρου 20%, σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.

-Συνδιοργανωτές της όλης εκδήλωσης είναι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η «ΜΚΟ» Μαραθώνιος Ρόδου και στηρίζουν, ο Δήμος Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ και η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *