ροή ειδήσεων

Το χάσαμε το κορμί πατριώτη… Στην Κύπρο δικάζεται για κακούργημα , στην Ελλάδα διευθύνων των κόκκινων δανείων !!!

Τα παιχνίδια της μοίρας που επιφυλάσσει η ζωή στον
Γιάννη Πεχλιβανίδη είναι άσχημα στην Κύπρο, αλλά πολύ καλά στην Ελλάδα. Ο τραπεζίτης που είναι στην Κύπρο κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος ορίζεται επικεφαλής του σχήματος που θα διαχειριστεί τα κόκκινα δάνεια των 16 υπό εκκαθάριση ελληνικών τραπεζών.
Ο Πεχλιβανίδης, εμφανιζόταν στην Τράπεζα της Ελλάδος ως εκπρόσωπος της εταιρείας που διεκδικούσε να αναλάβει τη μεγάλη δουλειά της διαχείρισης των κόκκινων δανείων των 16 υπό εκκαθάριση τραπεζών. Πράγματι, μετά την ανακοίνωση ότι η κοινοπραξία των τριών εταιρειών Pricewaterhousecoopers - Hoist - Qualco, μέσω του νομικού προσώπου PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. που πήρε τη δουλειά, επισημοποιήθηκε και το ότι διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Γιάννης Πεχλιβανίδης, πρώην στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου.
Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Πεχλιβανίδης δικάζεται στην Κύπρο στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες μαζί με άλλα στελέχη της Τράπεζας Κύπρου περί συνωμοσίας προς καταδολίευση και χειραγώγηση της αγοράς αναφορικά με «τη μη ενημέρωση του κοινού ότι οι κεφαλαιουχικές ανάγκες της Τράπεζας είχαν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το ποσό των €200 εκατ. που είχε ανακοινωθεί στις 10 Μαΐου του 2012». Ο κ. Πεχλιβανίδης ήταν πρώτος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου την περίοδο εκείνη.
Παρά την περιπέτειά του και την συχνότατη απασχόλησή του με τη διεξαγωγή της δίκης, η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε την τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της νέας εταιρείας. Σύμφωνα με το νόμο, η Τράπεζα της Ελλάδος αξιολογεί τα πρόσωπα της διοίκησης και τους μετόχους των εταιρειών που αναλαμβάνουν την διαχείριση των κόκκινων δανείων.
Βέβαια στην περίπτωση της εταιρείας PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. και του Γιάννη Πεχλιβανίδη, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει διπλό ρόλο. Όχι μόνο στην αξιολόγηση των στελεχών αλλά και στην επιλογή του σχήματος. Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ο φορέας που επέλεξε το συγκεκριμένο σχήμα για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των υπό εκκαθάριση τραπεζών, που η ίδια έχει την ευθύνη.
Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Πεχλιβανίδης ήταν το Νο2 στην Εθνική Τράπεζα επί διοίκησης Αράπογλου την περίοδο 2004-2009, ενώ παλαιότερα ήταν αντιπρόεδρος της θυγατρικής τράπεζας της Eurobank (της Βank Post) στη Ρουμανία, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς (1999), παλαιότερα γενικός διευθυντής της XiosBank κλπ..





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *