ροή ειδήσεων

Οργή και αγανάκτηση από την Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου για τον τραυματισμό των δύο μικρών μαθητών στο τροχαίο που έγινε στην Κρεμαστή

Την οργή και την αγανάκτησή της, για τον τραυματισμό των δύο μικρών μαθητών στο τροχαίο που έγινε στην Κρεμαστή την Παρασκευή 8 Απριλίου, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρονται τα εξής:

«Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου εκφράζει την οργή και αγανάκτησή του για τον τραυματισμό των δύο μικρών μαθητών στο τροχαίο που έγινε στην Κρεμαστή την Παρασκευή 8 Απριλίου. Γνωρίζουμε πως εδώ και καιρό έχει επισημανθεί τόσο από γονείς όσο και από δασκάλους και μαθητές η επικινδυνότητα της συγκεκριμένης διάβασης για τους μαθητές, όμως οι αρμόδιοι φορείς αδιαφόρησαν, χωρίς αυτό να μας προκαλεί έκπληξη.

Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς των παιδιών που τραυματίστηκαν και την αλληλεγγύη μας στις αποφάσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις που θα πάρουν οι γονείς των σχολείων. Τονίζουμε την ανάγκη να μην επιτρέψουν γονείς, εκπαιδευτικοί και τοπική κοινωνία να «κουκουλωθεί» το πρόβλημα, να μην επαναπαυτούν από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να πάρουμε μέτρα, ειδικά όταν μιλάμε για μαθητές που καθημερινά εκτίθενται στον κίνδυνο!

Το ΔΣ της Ένωσης καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα ώστε οι μαθητές να πηγαίνουν αλλά και να φεύγουν από το σχολείο ασφαλείς. Απαιτούμε οι αρμόδιοι, Περιφέρεια, Δήμος, Τροχαία να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται για να μην συμβούν άλλα ατυχήματα, όχι μόνο κατά τη λειτουργία των σχολείων αλλά και γενικότερα.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα η ανάγκη ύπαρξης σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων σε όλα τα σχολεία για να είναι ασφαλή όλα τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Οι προεκλογικές υποσχέσεις μένουν υποσχέσεις για άλλη μια φορά, γεγονός που δείχνει πώς ο μόνος δρόμος να διασφαλίσουμε και να διαφυλάξουμε τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία σε ένα ασφαλές, σύγχρονο και αξιοπρεπές σχολείο είναι ο διαρκής και αποφασιστικός αγώνας μας!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Καραπάνου Ειρήνη

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παπαδοπούλου Σπυριδούλα».

http://topika-nea.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *