ροή ειδήσεων

Άνοδος για το Ηράκλειο, στασιμότητα στη Ρόδο


H Βάρνα απογειώνεται, καθώς Αττάλεια και Χουργκάντα βυθίζονται


Οι κρατήσεις διακοπών για τη Βουλγαρία αυξάνονται σημαντικά, ενώ η ζήτηση για Τουρκία και Αίγυπτο συνεχίζει να μειώνεται απελπιστικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του TravelTainment, που δείχνουν τις πωλήσεις των γερμανικών ταξιδιωτικών πακέτων διακοπών, προς βασικούς προορισμούς για τον περασμένο μήνα.

Η Βάρνα, το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στη Βουλγαρία, είχε μια αύξηση 45% στις κρατήσεις ταξιδιωτικών πακέτων τον Μάρτιο, όπως δείχνουν τα μηνιαία στοιχεία για τις πωλήσεις, του κορυφαίου γερμανικού ταξιδιωτικού ομίλου TravelTainment. Η αύξηση αυτή, ήταν συνέχεια της ανόδου του 35% τον Φεβρουάριο, τοποθετώντας το αεροδρόμιο στην 8η θέση στην κατάταξη των δέκα μεγαλύτερων αεροδρομίων που επισκέπτονται οι Γερμανοί παραθεριστές.

Μεγάλη ήταν η αύξηση και για το Ηράκλειο, το κύριο αεροδρόμιο προορισμού της Κρήτης, με άνοδο 27%, μετά από αύξηση 56% των πωλήσεων τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, οι κρατήσεις για Ρόδο αποδυναμώθηκαν κατά 4% τον περασμένο μήνα, μετά την ισχυρή αύξηση του Φεβρουαρίου.

Τα αεροδρόμια στην περιοχή των Καναρίων Νήσων, παρήγαγαν και πάλι υψηλή διψήφια αύξηση τον Μάρτιο, καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να στέφονται στους ισπανικούς προορισμούς. Οι κρατήσεις προς Φουερτεβεντούρα αυξήθηκαν κατά 20% (μετά από άνοδο 24% το Φεβρουάριο και 27% τον Ιανουάριο) και στο Λας Πάλμας κατά 14% (+ 24% το Φεβρουάριο και + 28% τον Ιανουάριο). Η Νότια Τενερίφη είχε μια αύξηση 6% στις κρατήσεις, αλλά η Αρεσίφε (Arrecife), πρωτεύουσα του Λανθαρότε, σημείωσε πτώση 8%.

Εν τω μεταξύ, η Πάλμα ενίσχυσε με διαφορά την κυριαρχία της, ως το μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού, με αύξηση 10% στις κρατήσεις, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 33% του συνόλου των κρατήσεων για την πρώτη δεκάδα αεροδρομίων τον περασμένο μήνα.

Αντίθετα, η ζήτηση για την Τουρκία και την Αίγυπτο συνέχισε να μειώνεται απότομα. Η Αττάλεια, το κύριο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί την τουρκική Ριβιέρα, υπέστη μία τεράστια πτώση 50% στις κρατήσεις τον περασμένο μήνα, μετά από βαριά μείωση των τελευταίων μηνών, συμπεριλαμβανομένου της πτώσης -42% το Φεβρουάριο και -40% τον Ιανουάριο. Η μέση τιμή στις κρατήσεις για Αττάλεια, μειώθηκε κατά σχεδόν 16% τον περασμένο μήνα, καθώς οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσπάθησαν να τονώσουν τη ζήτηση με εκπτώσεις και μειώσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του TravelTainment.

Επιπλέον, οι κρατήσεις για Hurghada, το κύριο αεροδρόμιο άφιξης για διακοπές στην Αίγυπτο, μειώθηκαν κατά 31% τον περασμένο μήνα μετά από αντίστοιχη δραματική πτώση τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς η ζήτηση για διακοπές στην Ερυθρά Θάλασσα μειώνεται συνεχώς.

Το σύστημα TravelTainment Bistro, χρησιμοποιείται από περίπου 11.000 ταξιδιωτικά πρακτορεία στη Γερμανία για την πραγματοποίηση ταξιδιωτικών πακέτων διακοπών από 130 tour operators, ενώ περισσότεροι από 350 online ταξιδιωτικά γραφεία και portals χρησιμοποιούν την ιντερνετική του μηχανή κράτησης.

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Και βγαίνουν κάποιοι τυχάρπαστοι διευθυντές από την ένωση διευθυντών ξενοδοχείων και προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους ότι θα πάμε σε επέκταση της τουριστικής περιόδου όταν ούτε τον Απρίλιο και Μαϊο δεν μπορούν να γεμίσουν με ικανοποιητική πληρότητα τα ξενοδοχεία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία όταν οι υποδομές είναι τριτοκοσμικές. Στάσεις και στέγαστρα ανύπαρκτα καθώς και ανύπαρκτα δρομολόγια, δάσος οι παράνομες τριτοκοσμικές πινακίδες, σκουπίδια παντού, καλύβες του καραγκιόζη παντού για υποδομές σε παραλίες και τουριστικά μέρη, οδικό δίκτυο καρμανιόλα, παραλίες γεμάτες σκουπίδια, παραδοσιακά κτίσματα σε εγκατάλειψη, υποδομές αεροδρομίων και λιμανιών τριτοκοσμικές και θα ήθελα να ξέρω αυτοί όλοι που βαυκαλίζονται, δεν έχουν πάει εξωτερικό να δουν πως είναι οι ανταγωνιστές μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/4/16 09:37

      σωστός και λίγα τους είπες..

      Διαγραφή
    2. Πάμε και για πολιτιστική πρωτεύουσα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *