ροή ειδήσεων

Μία από τις πρoτεραιότητες του νέου δήμαρχου Τάρπον Σπρινγκς, Φλόριδα, πρέπει να είναι η τιμή στον Κλώντ Πέππερ

Αφού συγχαρούμε τον πολύ καλό 'Ελληνα, γεννημένο στην Κάλυμνο, τον νέο δήμαρχο του ''ελληνικού χωριού'' Τάρπον Σπρινγκς στην δυτ. Φλόριδα, Χρυσόστομο Αλαχούζο, του θέτουμε ένα ζήτημα, το οποίο, εκτιμούμε, έχει υποχρέωση να φροντίσει. Πρόκειται γιά την έλλειψη αναγνώρισης της τεράστιας προσφοράς ενός Γερουσιαστή Φλόριδας, που αγωνίστηκε πολύ υπέρ των Δωδεκανήσιων στην διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου και -φυσικά- η απόδοση τιμής. Με το ζήτημα δεν έχει ασχοληθεί, η τοπική, οργανωμένη και μη, Ομογένεια, εξαιτίας ιστορικής άγνοιας και ενασχόλησής της μόνο με χορούς και πανηγύρια, τιμητικές...''πλάκες'' (σε φελλούς και μη) και άλλα συναφή -χωρίς ουσία- δευτερεύοντα, σχετικά μόνο με φαγοπότι-διασκέδαση. Με αποτέλεσμα, να μην έχει δοθεί το όνομα του Πέππερ σε έναν δρόμο της πόλης ή να έχει στηθεί προτομή του.
O Αμερικανός Γερουσιαστής Φλόριδας, Κλωντ Πέππερ, απότρεψε -με σκληρό προσωπικό αγώνα- τον εγκλεισμό (1941-42) σε ''στρατόπεδα συγκέντρωσης'' και των Δωδεκανήσιων στις ΗΠΑ, που τότε ήταν Ιταλοί υπήκοοι (μεταξύ αυτών και η πλειοψηφία των κατοίκων του ''ελληνικού χωριού'' Τάρπον Σπρινγκς, Φλόριδα)*. Οι ΗΠΑ έκλεισαν στα στρατόπεδα, Γερμανούς, Ιταλούς, Ιάπωνες υπηκόους και μόνιμους κατοίκους τους, όταν μπήκαν στον Β' Παγκ. Πόλεμο κατά του ''άξονα''.
Ο μεγάλος φιλέλληνας γερουσιαστής Κλωντ Πέππερ (1900-1989), συνέχισε τον αγώνα του υπέρ της πατρίδας μας, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα (νομοσχέδιο 82 στο Κογκρέσσο, παρέμβασή του στην Διάσκεψη των Παρισίων κ.ά.)**.
Η τοπική ''οργανωμένη Ομογένεια'' και ειδικά οι Δωδεκανήσιοι στο ''ελληνικό χωριό των σφουγγαράδων'' Τάρπον Σπρινγκς, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ουδέποτε αναγνώρισαν και τίμησαν τον Κλωντ Πέππερ και την τεράστια προσφορά του, παρά τις πολύχρονες ''οχλήσεις'' του εκδότη του ''Κ''. Γι' αυτούς, η δραστηριότητά τους, σύμφωνα με τις...ικανότητές τους, ξεκινά από γλέντια και ολοκληρώνεται με πανηγύρια.
Σημ.: Ευτυχώς, στην Ρόδο υπάρχει ''οδός Κλαύδιου Πέππερ''. Στο ''ελληνικό χωριό'' Τάρπον Σπρινγκς ειδικά, δεν υπάρχει (ούτε και προτομή του).
* Σχετικές αναφορές: Congressional Records και βιβλίο Μπάμπη Μαλαφούρη ''Ελληνες της Αμερικής 1528-1948''.
** ''Claude Pepper and the Greeks in Tarpon Springs'' (Book: ''Images in American History'')


http://kalami.net/

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *