ροή ειδήσεων

Εμπόριο ανθρώπων: Κέρδος 150 δισ. δολάρια το χρόνο


Παρά τη συγκλονιστική διαπίστωση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, ότι τα κέρδη των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων φθάνουν στο αστρονομικό ποσό των 150 δισ. δολαρίων το χρόνο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ετοιμάζεται να εγκρίνει, την επόμενη βδομάδα, μία έκθεση κατά της εμπορίας ανθρώπων και υπέρ της προστασίας των θυμάτων, γεμάτη ευχολόγια και εκκλήσεις προς τα κράτη μέλη να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην έκθεση της Catherine Bearder (Φιλελεύθεροι, Ηνωμένο Βασίλειο),που θα τεθεί προς ψηφοφορία την ερχόμενη Πέμπτη, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο και που-ως ιδιατέρως ανώδυνη- αναμένεται να εγκριθεί κατά πλειοψηφία, αναφέρεται ακροθιγώς ότι “η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων δεν εφαρμόζεται σωστά”.

Στην ίδια έκθεση, ωστόσο, ζητείται (σ.σ από ποιούς άραγε) η άμεση καταγραφή όλων των παιδιών των προσφύγων κατά την άφιξή τους στην Ευρώπη και την συμπερίληψή τους στα συστήματα προστασίας παιδιών ενώ, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Europol, περίπου 10.000 ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων έχουν εξαφανιστεί μετά την άφιξή τους στην ΕΕ το 2015!!!

Σημειώνεται ακόμη ότι, πάνω από 30.000 θύματα των κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων καταγράφηκαν στην ΕΕ μεταξύ 2010 και 2012, το 80% των οποίων ήταν γυναίκες.

Τα παιδιά αποτελούσαν περίπου το 16% των καταγεγραμμένων θυμάτων και τα κορίτσια το 13%.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούσαν έως και το 95% των θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ενώ η πλειοψηφία των θυμάτων εργασιακής εκμετάλλευσης ήταν άνδρες (71%).

Ανερυθρίαστα στην έκθεση ομολογείται ότι, το 70% των ταυτοποιημένων θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων και το 70% των διακινητών στην ΕΕ είναι υπήκοοι της ΕΕ, ενώ τα περισσότερα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι γυναίκες υπήκοοι της ΕΕ από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Τώρα, με το επικείμενο Ψήφισμα της Ευρωβουλής, καλούνται οι ευρωπαΪκές κυβερνήσεις, να ...εντείνουν τις προσπάθειες τους, για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων!!!


Πηγή: reporter.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *