ροή ειδήσεων

Στο Εγκληματολογικό το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στο γήπεδο Κοσκινού


Έπεσε πυροβολισμός σε ώρα προπόνησης παίδων




Στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών – Τμήμα Πυροβόλων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, αποστέλλεται προς έλεγχο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, το πιστόλι, που κατείχε παράνομα και χρησιμοποίησε εντός του γηπέδου ποδοσφαίρου Κοσκινού, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη προπόνηση παιδιών ηλικίας από 14 έως 16 ετών, που μετέχουν σε διεθνές τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου, ένας 42χρονος Απολλωνιάτης, που συνελήφθη και θα απολογηθεί αύριο ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.


Πρόκειται για ένα πυροβόλο όπλο μάρκας «Ζοraki”, διαμετρήματος 7,65 mm, που έφερε ένα φυσίγγιο στη θαλάμη και 4 φυσίγγια εντός του γεμιστήρα, ίδιου διαμετρήματος, τα οποία κατείχε παράνομα ο 42χρονος.

Οι αστυνομικοί, που επιλήφθηκαν της έρευνας, έχουν διαπιστώσει ότι το όπλο είναι Τουρκικής παραγωγής, της εταιρείας «Atak Arms» και πιθανολογούν ότι είναι «φτιαχτό». Πιο συγκεκριμένα η συγκεκριμένη εταιρεία κατασκευάζει πιστόλια για αβολίδοτα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ένα μοντέλο ίδιο με αυτό που κατασχέθηκε. Θεωρούν έτσι ότι το ακίνδυνο πιστόλι για αβολίδοτα διαμορφώθηκε σε κανονικό πιστόλι για να χρησιμοποιείται με σφαίρες διαμετρήματος 7,65 mm, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν.

Η προέλευση του συγκεκριμένου πιστολιού, αποτελεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αντικείμενο αυτοτελούς έρευνας των αστυνομικών.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος διατείνεται ότι το είχε αγοράσει στη Ρόδο το έτος 2009 έναντι 500 ευρώ από έναν Αλβανό για προσωπική του προστασία, διότι δεχόταν παλιά απειλές και το είχε κρυμμένο σε ένα παλιό σπίτι κοντά την κατοικία του.

Εν πάση περιπτώσει ο 42χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και ο 47χρονος αδελφός του για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο 47χρονος, είχε έλθει σε ρήξη με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Κοσκινού κ. Νικόλαο Μανώλαγκα, 46 ετών και τον κ. Ιωάννη Καμιτσή του Ιωάννη, 49 ετών, προπονητή της ομάδας «Διγενής Κοσκινού».

Η ομάδα σύμφωνα με τις πληροφορίες βρίσκεται στα αθλητικά δικαστήρια με τον 47χρονο διότι υποστηρίζει ότι ο 47χρονος παρανόμως τον Δεκέμβριο του 2015, πήρε από το δυναμικό της τα δύο ανήλικα παιδιά του και τα μετέγραψε σε άλλη ομάδα.

Δεν τον ήθελαν στο γήπεδο κι όταν εμφανίστηκε το απόγευμα της 5ης Μαϊου 2016 αντηλλάγησαν ύβρεις και ακολούθησε συμπλοκή και ξυλοδαρμός.

Στο γήπεδο πήγε εν συνεχεία ένας από τους γιούς του Μανώλαγκα και τότε εμφανίστηκε ο 42χρονος, που μετά από λογομαχία έβγαλε το πιστόλι και από μικρή απόσταση πυροβόλησε προς τα πόδια του κ. Νίκου Μανώλαγκα και του γιού του.

Η διοργάνωση διακόπηκε και οι ομάδες με τα παιδιά αποχώρησαν από τον αγωνιστικό άτομο.

Ο 42χρονος απομακρύνθηκε και όπως αναφέρουν μαρτυρίες, κράδαινε το όπλο, απειλώντας τον Μανώλαγκα, ο οποίος δεν είχε πιστέψει ότι ήταν αληθινό και από απόσταση 10 μέτρων περίπου τον παρότρυνε να του ρίξει, ακολουθώντας τον προς την έξοδο και εν συνεχεία προς την πλατεία του χωριού!! Σημειώνεται ότι όταν ο 42χρονος έβγαλε το πιστόλι από το πίσω μέρος του παντελονιού του και το έστρεψε αρχικά στον κ. Μανώλαγκα, πρίν ακόμη πυροβολήσει, ο τελευταίος, που δεν πίστευε ότι είναι αληθινό, τον κοροϊδευε μάλιστα λέγοντας του «τι κάνεις; έφερες μαζί σου το όπλο από τα Jumbo;».

Στο γήπεδο εκείνη την ώρα είχε φτάσει και αποστολή Τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας παιδιών και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Θυμίζουμε ότι οι μάρτυρες κατηγορίας υποστήριξαν ότι ο 42χρονος κάλεσε τηλεφωνικά τον 47χρονο αδελφό του ο οποίος μετέβη στο γήπεδο και στον χώρο του κυλικείου ευρισκόμενος σε κοντινή απόσταση από αυτούς, πυροβόλησε μια φορά με κατεύθυνση το έδαφος, στο ύψος των ποδιών τους, με πιστόλι. Η βολίδα, όπως ισχυρίστηκαν, πέρασε κοντά από τον 24χρονο, χτύπησε στο έδαφος και εξοστρακίστηκε σε τσιμεντένιο τοίχο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και συνέλεξαν από το σημείο έναν κάλυκα διαμετρήματος 7,65 mm και το εξοστρακισμένο υπόλειμμα βολίδας.

Ο 42χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς σε εγκαταλελειμμένη οικία που βρισκόταν σε απόσταση 50 μέτρων περίπου από το γήπεδο και τους παρέδωσε το όπλο.

Ο 42χρονος εξεταζόμενος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι υπήρχε ένταση στις σχέσεις του αδελφού του και του ίδιου με τον Μανώλαγκα και τον γιό του διότι δεν έδιναν το δελτίο του ανηψιού του για να φύγει από την ομάδα.

Όταν πήγε στο γήπεδο, αφού του τηλεφώνησε ο αδελφός του, όπως υποστήριξε, είδε να τον χτυπούν ο Μανώλαγκας, ο γιος του και ο προπονητής κι ακόμη δύο άτομα τα οποία δεν θυμάται.

Επιχείρησε να τους χωρίσει και όταν άρχισαν να χτυπούν και τον ίδιο έφυγε και επέστρεψε με το πιστόλι για να τους φοβίσει.

Δεν σταματούσαν πιστεύοντας ότι το όπλο ήταν ψεύτικο και τότε θολωμένος έριξε μια βολίδα στο έδαφος σχεδόν μπροστά τους για να φοβηθούν.

Πήρε μετά τον αδελφό του, που ήταν τραυματισμένος και άφησε το όπλο σε εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Ο 47χρονος διατείνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και ότι έπεσε ο ίδιος θύμα βίας. Όταν έφτασε στο γήπεδο, όπως είπε, άρχισαν να τον βρίζουν και ακολούθησε συμπλοκή και τραυματισμός του από χτυπήματα ακόμη και με καρέκλα. Είπε ότι τηλεφώνησε στον αδελφό του για να τον βοηθήσει να βγεί από το γήπεδο. Υποστήριξε ακόμη ότι δεν γνώριζε ότι ο αδελφός του είχε όπλο.

Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρίστανται οι δικηγόροι Μ. Κουτσούκος και Στ. Κιουρτζής.
newsbeast
δημοκρατική

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/5/16 07:42

    Περαν του τραγικου συμβαντος του πυροβολισμου, το τραγικο ειναι οτι ομαδες μπορουν να δεσμευουν ανηλικους, και να τους βαζουν εμποδια στην μετακινηση τους, για οικονομικα οφελη. Ποσα ταλεντα χαθηκαν, γιατι δεν τα αφησαν κομπλεξικοι προεδροι σωματειων να φυγουν απο το μαντρι τους; Το τι γινεται με ενηλικες, ειναι το ενα πραγμα, στους ανηλικους ομως αυτο που γινεται ειναι αλητεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *