ροή ειδήσεων

Κως: Και... πίνουν μπύρες οι αστυνομικοί που ψάχνουν τον μικρό Μπεν – Τους υπερασπίζεται η μητέρα του


Μπύρα, μπάλα, παγωτό και... τζόκινγκ. Οι φωτογραφίες της Daily Mail που... παρακολουθεί κατά πόδας τους αστυνομικούς της βρετανικής αστυνομίας που βρίσκονται στην Κω για να συμμετάσχουν στις νέες έρευνες για τον μικρό Μπεν Νίνταμ που εξαφανίστηκε το 1991 προκάλεσαν σάλο.


Όμως οι Βρετανοί αστυνομικοί βρήκαν σύμμαχο στο πρόσωπο της μητέρας του μικρού αγοριού, που εξαφανίστηκε στο ελληνικό νησί το καλοκαίρι του 1991, σε ηλικία 21 μηνών, ενώ έκανε εκεί διακοπές με την οικογένειά του. «Κανείς δεν ξέρει πόσο σκληρά δουλεύουν» είπε η Κέρι Νίνταμ.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, την περασμένη Τρίτη αστυνομικοί της ομάδας που έχει στείλει στην Κω η αστυνομία του Νοτίου Γιορκσάιρ «συνελήφθησαν» να πίνουν, επί οκτώ ώρες, μπύρες και να βλέπουν το παιχνίδι της Γουέστ Χαμ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, οι αστυνομικοί άρχισαν να πίνουν στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν ενώ στις 20:00 πήγαν όλοι μαζί στην πιτσαρία Αμαριλίς της Κω. Αφού ήπιαν μπύρες και κρασί, έφυγαν για να κάνουν βόλτα και να δειπνήσουν στην παλιά πόλη του νησιού και επέστρεψαν στις 23:30 για να δουν το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Ο πρώτος από τους αστυνομικούς που έφυγαν ήταν ο επικεφαλής ντετέκτιβ Matt Fenwick περίπου στις 12:30, ενώ ο τελευταίος έφυγε από το μαγαζί ήταν ο ντετέκτιβ Jon Cousins λίγο πριν το ρολόι του δείξει 01:30 τα ξημερώματα.



Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της πιτσαρίας, οι Βρετανοί ήπιαν 17 κανάτες μπύρες. «Είναι καλοί για την επιχείρηση» είπε, καθώς τους αναγνώρισε από προηγούμενες επισκέψεις τους στο νησί.
Στην "επιχείρηση Μπεν" μετέχουν εννέα ντετέκτιβ (μεταξύ τους και δυο ελληνικής καταγωγής), τρία άτομα ως υποστηρικτικό προσωπικό και δυο εκπρόσωποι τύπου

Σύμφωνα με τη Mirror, ο επικεφαλής ντετέκτιβ Matt Fenwick κλήθηκε πίσω στη Βρετανία για συνάντηση με τους ανωτέρους του. Την επόμενη μέρα, την Τετάρτη δηλαδή, ήταν προγραμματισμένο να δώσουν συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη των ερευνών για τον μικρό Μπεν. Μια συνέντευξη που ξεκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση και διήρκεσε μόλις μισή ώρα.

Δεδομένου πως οι έρευνες για τον Μπεν χρηματοδοτούνται με 1 εκατ. λίρες από το βρετανικό κράτος, προκλήθηκε και η ανάλογη... συζήτηση στη Βρετανία. Ο Fenwick τόνισε σε δηλώσεις του πως οι Βρετανοί αστυνομικοί που έχουν σταλεί στην Κω δεν σπαταλούν λεφτά των φορολογούμενων ούτε και βγαίνουν για να... μεθούν. Το θέμα είναι πως η αστυνομία του νοτίου Γιορκσάιρ έχει κακό προηγούμενο. Πριν μερικές μέρες δυο αστυνομικοί της κατηγορήθηκαν πως χρησιμοποίησαν ελικόπτερο για να καταγράψουν ζευγάρι να κάνει σεξ, κορυφαία στελέχη της κάλυψαν τα όσα έγιναν στο Χίλσμπορο και οδήγησαν στην τραγωδία με τους νεκρούς οπαδούς της Λίβερπουλ, ενώ το συγκεκριμένο τμήμα κατηγορείται για τον τρόπο που χειρίστηκε σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στο Rotherham.




Βρετανός αστυνομικός κάνει τζόγκινγκ στην Κω



Η μητέρα του Μπεν, πάντως, Κέρι Νίνταμ, δεν ασχολείται με το αν οι αστυνομικοί που αναζητούν τον γιο της στην Κω πίνουν μπύρες τις ώρες που δεν συμμετέχουν στις έρευνες. Μιλώντας στην εκπομπή Good Morning Britain του καναλιού ITV δήλωσε βέβαιη ότι οι αστυνομικοί κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση του γιου της.



«Δουλεύουν τόσο σκληρά, βάζουν όλη τους την ενέργεια για να μάθουν τι συνέβη στον Μπεν. Ξέρω πως χωρίς αυτούς δεν θα βρούμε απαντήσεις για τον Μπεν. Είμαι θυμωμένη, κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να καταλάβει πόσο πολύ δουλεύουν. Είναι πολύ σκληρό αυτό που συνέβη» είπε και εξέφρασε την απόλυτη στήριξή της στην ομάδα που βρίσκεται στην Κω ενώ διαφώνησε με την απόφαση να κληθεί πίσω στη Βρετανία ο επικεφαλής αστυνομικός.

Πηγή: Daily Mail

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *