ροή ειδήσεων

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: Απαιτούν δύο μεγάλα τζαμιά στην Ελλάδα


Ενώ στο Αιγαίο αυξάνεται συνεχώς σε επικίνδυνο βαθμό η τουρκική

προκλητικότητα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τώρα μέσω της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Şafak, ζητεί από την Ελλάδα να… «συμμορφωθεί» με τις υποδείξεις και του ΟΗΕ και να προχωρήσει στο άνοιγμα μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα αλλά και στην …Θεσσαλονίκη. Μάλιστα!

Σύμφωνα με ένα εκτενές δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Şafak, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Υπενθύμιση στην Αθήνα για το Τζαμί», η Τουρκία ουσιαστικά ανοίγει όλα τα θέματα μεταξύ των δυο χωρών και αφού κάνει μια αναδρομή στην ελληνοτούρκικη προσέγγιση αρχίζει ένα ντελίριο προβολής όλων των τουρκικών θέσεων για το Αιγαίο, τα νησιά, την Θράκη κλπ.

Αλλά εκεί που φτάνει στο κρεσέντο της προβολής των τουρκικών απόψεων, είναι στο θέμα των τζαμιών όπου η Τουρκία ξαναθυμίζει, όπως αναφέρεται στην ελληνική πλευρά, την μεγάλη της υποχρέωση της να ανοίξει ένα μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα και να προχωρήσει σε ανάλογη ενεργεία στην Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με τους Τούρκους υπάρχει μια μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα, (???), που ζητά χώρο ασκήσεως της θρησκευτικής της λατρείας.

Το «περίεργο» είναι ότι η νέα αυτή τουρκική απαίτηση έρχεται σε μια ενδιαφέρουσα συγκυρία με την έναρξη της λειτουργίας τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, παρά τις έντονες αντιδράσεις πολλών παραγόντων της πόλης και παράλληλα με την δημιουργία πέριξ της πόλης πολλών καταυλισμών μουσουλμάνων προσφύγων.

Αλλά οι τουρκικές απατήσεις δεν σταματούν εδώ. Το τουρκικό δημοσίευμα προβάλλει και τα θέματα της μειονότητας της Δ Θράκης, που φυσικά την παρουσιάζει ως τούρκικη και ξαναδιατυπώνει το αίτημα της εκλογής μουφτήδων από την μειονότητα και την εφαρμογή τουρκικού σχολικού προγράμματος για τα σχολεία της μειονότητας μη των Πομάκων εξαιρούμενων, με στόχο τον πλήρη εκτουρκισμό τους και την καθιέρωση επίσημης γλώσσας τα…τορκικά.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που στο Αιγαίο οι γείτονες και «σύμμαχοι» μας ανάβουν μεγάλες «φωτιές» με ανεξέλεγκτες συνέπειες.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/5/16 04:44

    Κάτσε να πέσουν αυτοί οι προδότες που είναι στην εξουσία και να βγούμε και θα ισοπεδώσουμε και αυτά που υπάρχουν. Δημόσιες χέστρες θα τα κάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *