ροή ειδήσεων

Καυστικός ο Παφίλης προς τον ΣΥΡΙΖΑ: Αριστερά είναι αυτό; Δεν ντρέπεστε;


«Όλα αυτά θα τα πληρώστε ακριβά και δεν θα αργήσει αυτή η μέρα» προειδοποίησε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ο Θανάσης Παφίλης.

«Σε όλα υπάρχει και ένα όριο. Μας λέτε ότι κάνετε ριζοσπαστική μεταρρύθμιση. Όμως, έχουν χάσει οι λέξεις το νόημα τους. Μας λέτε για «τομή», «ισονομία», «κοινωνική δικαιοσύνη» κ.α.» είπε για να εξηγήσει «με τις ρυθμίσεις τα εγγόνια θα πάρουν μικρότερη σύνταξη από ότι οι παππούδες. Αυτό είναι ριζοσπαστική μεταρρύθμιση στον 21ο αιώνα; Τολμάτε να το λέτε;».

Αναφέρθηκε και στη φράση του πρωθυπουργού πως εξασφαλίζει αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τα γηρατειά δίνοντας σύνταξη 384 ευρώ λέγοντας «Καλά δεν ντρέπεστε ακόμα. Να σας τα πάρουν όλα και να ζήσετε με 384 ευρώ να δούμε αν θα τα καταφέρετε. Αριστερά είναι αυτό; Δεν ντρέπεστε;». Συνέχισε το σφυροκόπημα αναφέροντας «Λέτε ότι στα 500-600 ευρώ είναι καλοί και από τα 1.000 ευρώ και πάνω είναι πλούσιοι! Αίσχος! Αλήθεια ποιοι είστε εσείς που κόψατε από το μεταλλωρύχο που δούλευε 35 χρόνια μέσα στις στοές και τον λέτε πλούσιο. Αυτοί που έφτυσαν αίμα για να χτιστεί η Ελλάδα και τους τα κόβετε όλα. Έρχεστε εσείς της Αριστεράς και νομιμοποιείτε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και τα βαφτίζετε ριζοσπαστισμό και κοινωνική δικαιοσύνη. Με ποιο δικαίωμα;».

Προειδοποίησε τους κυβερνητικούς βουλευτές πως «όλα αυτά θα τα πληρώστε ακριβά και δεν θα αργήσει αυτή η μέρα» ενώ εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης. Παράλληλα, επιφύλαξε και μια αιχμηρή σπόντα προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο που έχει δηλώσει ταξικός αποστάτης λέγοντας «Τιμούμε του αλύγιστους αγωνιστές της ταξικής πάλης και όχι τους προσκυνημένους».

Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια ακριβώς πολιτική με αυτή των προηγούμενων. «Οι παλαιότεροι έλεγαν πως «οι βιολιτζήδες άλλαξαν αλλά ο χαβάς παραμένει ίδιος» ανέφερε για να προσθέσει «Κάθε φορά που είχαμε αντιλαϊκή επιδρομή οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι έλεγαν τα ίδια ανεξάρτητα το κουστούμι που φορούσαν. Νόμοι ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ, όλοι σφαγείς του λαού και των δικαιωμάτων».

«Σήμερα παρακολουθούμε την ίδια αντιπαράθεση με άλλο βιολιτζή. Χρησιμοποιούν τα ίδια επιχειρήματα: βιωσιμότητα ασφαλιστικού συστήματος. Για ποιον δεν είναι βιώσιμο; Μας λέτε για υπέρογκη κρατική χρηματοδότηση. Αλήθεια; Αυτά που έδωσαν ανταποδοτικά οι εργαζόμενοι τα λέτε υπέρογκα; Μας μιλάτε για την αναλογία εργαζόμενων – συνταξιούχων. Ποιος όμως θα δώσει λύση στην ανεργία; Η δική σας πολιτική; Χρησιμοποιείτε το επιχείρημα της αλληλεγγύης γενεών. Σε ποιους μιλάτε; Εσείς και η ΕΕ στέλνετε τους νέους κρέας σε σφαγή. Λέτε ότι θα αλλάξετε τις πολιτικές αλλά τις εφαρμόζετε δήθεν κλαίγοντας» είπε σε άλλο σημείο για να συνεχίσει «Τι θέλετε να πείτε ότι εμείς οι πατεράδες μας φάγανε το ψωμί των επόμενων γενιών; Αυτοί που κάνουν τις οξυγονοκολλήσεις στα υπόγεια των πλοίων; Αυτοί τα έφαγαν;».

«Έλεος» είπε απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους υπουργούς επισημαίνοντάς τους ότι στις διαδηλώσεις δεν μετέχει «ο ΣΕΒ, ούτε και η Μέρκελ που φοβάται μήπως οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζετε επεκταθούν στην Ευρώπη. Αυτοί πανηγυρίζουν και σας χειροκροτούν»

matrix24.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *