ροή ειδήσεων

Μας δουλεύουν... Απαράδεκτη η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, λέει βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ


Απαράδεκτη χαρακτήρισε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης επεσήμανε ότι «κανείς δεν υποστήριζε την αύξηση»...


Κατά την συζήτηση ερώτησης στην Βουλή ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο θέμα του ΦΠΑ σημειώνοντας: «Νομίζω ότι κανένας σε αυτήν την αίθουσα δεν υποστήριζε αυτήν την αύξηση. Να θυμίσω, όμως, ότι ήμασταν υποχρεωμένοι σαν κυβέρνηση να το κάνουμε, διότι είχαμε μπροστά μας τον ν.4336 και τον ν.4334, οι οποίοι ψηφίστηκαν από 221 και 229 βουλευτές αντίστοιχα, νόμοι οι οποίοι μας δέσμευαν για το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Κάναμε επιλογή να μην επιβαρύνουμε τα νησιά που είναι στα ανατολικά μας σύνορα και τα νησιά τα οποία δέχονται προσφυγικές ροές. Αναγκαστικά επιλέχθηκε η άλλη κατηγορία των νησιών και νομίζω ότι έχει κατατεθεί η σχετική επιχειρηματολογία».
Από την πλευρά του ο κ. Καματερός επεσήμανε πως «παρόλο που διαφωνώ με τον κ. Καμμένο τις περισσότερες φορές (…) σε αυτήν την περίπτωση συμφωνώ απόλυτα μαζί του».
«Μπορεί να μην χρησιμοποιούσα τον χαρακτηρισμό 'εγκληματικό' για το ότι ψηφίσαμε την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά είναι απαράδεκτο. Ήταν από τα ένα, δύο στοιχεία που υπήρχαν για την αναγνώριση της νησιωτικότητας και αυτό το καταργήσαμε. Ξέρουμε πώς έγινε, ξέρουμε κάτω από ποια πίεση έγινε, ξέρουμε την πίεση των δανειστών και ξέρουμε ότι όποια κυβέρνηση και να ήταν -και οι προηγούμενες κ.λπ.- θα αναγκαζόταν να το καταργήσει. Μάλιστα, εμείς καταφέραμε να γίνει σταδιακά και μέχρι τότε προσπαθούμε να δούμε τι θα γίνει. Να τελειώσω, όμως, με την αντισυνταγματικότητα: Το άρθρο 101 του Συντάγματος αναφέρει σαφώς ότι πρέπει κάθε νομοθέτημα να λαμβάνει υπόψη του τι επιπτώσεις θα έχει στα νησιά», ανέφερε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/5/16 18:15

    Το θεμα δεν ειναι τι λεει , αλλα τι ΕΚΑΝΕ? Το ψήφισε? Οχι μονο αυτος, όλοι οι Βουλευτές τις Δωδεκανήσου , και ο Καμμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *