ροή ειδήσεων

Οδηγός του ΟΑΣΑ ζήτησε από τυφλή κοπέλα να κατέβει από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί το σκύλο-οδηγό της!


Μια είδηση κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο ελληνικό ίντερνετ που αποδεικνύει
για ακόμη μια φορά την έλλειψη πολιτισμού, παιδείας και ανθρωπιάς από την οποία πάσχει η ελληνική κοινωνία.

Ένας οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΑ απαίτησε από μία γυναίκα με προβλήματα όρασης να κατέβει από το λεωφορείο επειδή είχε μαζί της τον σκύλο-οδηγό της, που δεν φορούσε το απαιτούμενο φίμωτρο.

Η γυναίκα με τα όσα καταγγέλει στο λογαριασμό της στο facebook για το περιστατικό, αναφέρει ότι ο οδηγός του λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία όταν εκείνη αρνήθηκε να κατέβει από το όχημα.



«Ο οδηγός του λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία (κι όχι εγώ όπως έπρεπε), εξαιτίας της Μέη (του σκύλου οδηγού) και βρέθηκα ξαφνικά, υπαίτια λες και διέπραξα κανένα έγκλημα... Αποφάσισα για πρώτη φορά να κινηθώ νομικά: εναντίον του οδηγού του λεωφορείου που δεν σέβεται τίποτα και παντός υπευθύνου φορέα».

«Η αναπηρία δεν είναι επιλογή κανενός. Εν ολίγοις, επιβλήθηκε στον οδηγό, διοικητικό πρόστιμο κι έπεται συνέχεια διότι η μήνυση για ρατσιστική συμπεριφορά, αφορά ποινικό αδίκημα αλλά για κάποιο λόγο δεν συνδέεται με την άρνηση εισόδου σε ένα σκύλο - οδηγό τυφλών».

Από την πλευρά του Προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκούλος αναφέρετε ότι ο οδηγός του λεωφορείου δεν γνώριζε ότι οι σκύλοι που συνοδεύουν άτομα με προβλήματα όρασης επιτρέπεται να επιβαίνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Ο οδηγός δεν ήταν προκλητικός απέναντι στη γυναίκα. Απλά δεν γνώριζε ότι ο νόμος προβλέπει τα σκυλιά – οδηγοί να βρίσκονται στο λεωφορείο και χωρίς να φορούν φίμωτρο».

Ο οδηγός προφανώς γνωρίζει μόνο τα δικά του δικαιώματα και αδιαφορεί για τα δικαιώματα των επιβατών...γιατί αν δεν αδιαφορούσε τόσο αυτός όσο και η διοίκηση του οργανισμού (οποιαδήποτε διοίκηση συγκοινωνιών στην Ελλάδα) δεν θα προέκυπταν τέτοιου είδους θέματα. Έχουν ενημερωθεί άραγε ποτέ για τα δικαώματα των επιβατών;



Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *