ροή ειδήσεων

Οκτώ όμορφα «τέρατα» που ζουν στον κόσμο μας


«Σημαδεμένες» γυναίκες που έμαθαν να στέκονται όρθιες μέσα σε κοινωνίες που δυσκολεύτηκαν να τις αποδεχτούν στέλνουν ένα ξεχωριστό μήνυμα



Φαίνεται ότι η διαφορετικότητα δεν είναι ανεκτή, ούτε καν στην φιλελεύθερη κοινωνία των ΗΠΑ. Άνθρωποι «σημαδεμένοι», με σπάνιες παθήσεις και με σημάδια χαραγμένα ανεξίτηλα πάνω στο σώμα τους έμαθαν να κρατούν τους εαυτούς τους στην αφάνεια καθώς η δημόσια εικόνα τους όχι μόνο δεν ήταν αρεστή αλλά κάποιους τους ξίνιζε, τους τρόμαζε ή ακόμα και τους αηδίαζε.

Τα σημάδια στο σώμα των παρακάτω γυναικών είναι κομμάτι του εαυτού τους και εκείνες, παρά τα δεικτικά σχόλια και τις εκφράσεις αηδίας που ζωγραφίζονται ενστικτωδώς στα πρόσωπα όσων τις αντικρίζουν, έμαθαν με τον καιρό να τα αγαπούν, να ζουν με αυτά, να συστήνονται με αυτά.

Για όσους δεν πιστεύουν ότι η αληθινή ομορφιά είναι μία κατάσταση του μυαλού και η αφετηρία της βρίσκεται στην ψυχή μας, οι περιπτώσεις που ακολουθούν είναι η ολοζώντανη απόδειξη. Όπως και να 'χει η διαφορετικότητά τους τις κάνει ξεχωριστές.

Ας ρίξουμε ένα βλέμμα στις ιστορίες τους και έστω και λίγο ας μην εστιάσουμε στα φαινομενικά άσχημα σημάδια στο σώμα τους...


Το «δαλματικό σκυλί» που έμαθε να αγαπάει τα σημάδια του



Η 19χρονη Ciera Swaringen, από τη Βόρεια Καρολίνα, γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια στο δέρμα της. Ολόκληρο το σώμα της είναι γεμάτο σκουρόχρωμες κηλίδες, που η επιστήμη ονομάζει μελανοκυτταρικούς σπίλους. Από μικρή υπήρξε θύμα bullying τόσο από συμμαθητές της στο σχολείο, που την αποκαλούσαν «σκύλο με κηλίδες» ή «δαλματικό σκυλί» όσο και από αγνώστους, που έκαναν αρνητικά και κάποιες φορές σκληρά σχόλια για την εμφάνισή της.

Η Ciera, όμως έμαθε με το πέρασμα του χρόνου να αγαπάει και να αποδέχεται τον εαυτό της έτσι όπως ακριβώς είναι, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της. Μάλιστα η μητέρα της συνήθιζε να αποκαλεί τα σημάδια στο σώμα της κόρης της «φιλιά αγγέλου».

Η νεαρή κοπέλα έχει πλέον «αγκαλιάσει» το σώμα της και αισθάνεται υπερήφανη για την διαφορετικότητά της, ενώ τολμάει να φοράει μαγιό και σορτς. Δεν κυκλοφορεί ποτέ χωρίς αντηλιακή κρέμα και προσέχει να μην εκτίθεται στον ήλιο.
Η ηθοποιός που ως παιδί στάθηκε στην τάξη και συστήθηκε στους συμμαθητές της



Είναι ηθοποιός, παραγωγός ταινιών και γεννήθηκε με ένα κόκκινο σημάδι το οποίο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της αριστερής πλευράς του προσώπου της. Η 23χρονη Paige Billiot, η οποία και πρωταγωνίστησε στην ταινία «Road To Hell» λέει ότι δεν άφησε το σημάδι της να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά της και ελπίζει να εμπνεύσει και άλλους με το μήνυμά της. Για το λόγο αυτό ξεκίνησε ένα πρότζεκτ, το μπλογκ «Flawless Affect» για να αντιμετωπίσει το στίγμα γύρω από τα ελαττώματα στο σώμα και την εμφάνιση. Η ίδια έχει παραδεχτεί ότι σε μικρότερη ηλικία ήταν δύσκολο να δεχτεί το σημάδι της και υπήρξε ιδιαίτερα ευάλωτη.

«Βίωσα πολύ λεκτικό bullying μετακομίζαμε πολύ συχνά και έπρεπε να εξηγώ ξανά και ξανά τι ήταν το σημάδι στο πρόσωπό μου. Βαρέθηκα να απαντάω σε ερωτήσεις κι έτσι μια μέρα στάθηκα μπροστά στην τάξη και παρουσίασα τον εαυτό μου. Έτσι σταμάτησαν τα έντονα βλέμματα και εγώ κατάφεραν να αποδεχτώ ότι είναι κομμάτι του εαυτού μου και δεν μπορώ πλέον να με φανταστώ χωρίς αυτό».

Όπως παραδέχεται η νεαρή ηθοποιός έχει αντιμετωπίσει ρατσισμό και προβλήματα στην καριέρα της αλλά η ίδια δεν έχει καμία διάθεση να κρύβεται πια, πέρα από ένα μακιγιάζ που κάνει κάθε μέρα. «Πρέπει να πιστεύεις ότι το ψεγάδι είναι αψεγάδιαστο θα πάρει λίγο καιρό αλλά έχει να κάνει με την προοπτική».
Η δύναμη του μακιγιάζ και το μήνυμα της 26χρονης blogger



Η Em Ford έχει σοβαρό πρόβλημα ακμής και με τη βοήθεια του μακιγιάζ έχει καταφέρει να το κρύβει. Η 26χρονη blogger ομορφιάς όχι μόνο δεν φοβάται να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο αλλά προσπαθεί να περάσει κι ένα μήνυμα στα κορίτσια με αντίστοιχα προβλήματα για το πώς μπορούν να διορθώσουν τις ατέλειές τους με το μακιγιάζ και να νιώσουν καλύτερα κοιτώντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Η Ford δεν φοβάται να τσαλακώσει την εικόνα της για αυτό και ο λογαριασμός της στο Instagram έχει αρκετές φωτογραφίες της με την ίδια αμακιγιάριστη να δείχνει τα σημάδια της εφηβείας της που δεν έφυγαν ποτέ από πάνω της.
Έμαθε να αγαπάει το «απαίσιο» σώμα της



Η Georgia Lanuzza έχει συνηθίσει να βλέπει ανθρώπους να σταματούν στο δρόμο και να την κοιτούν έντονα. Η ίδια λέει ότι συχνά την κορόιδευαν οι συμμαθητές της αλλά και άγνωστοι στο δρόμο κάνοντας την να αισθάνεται σαν φρικιό και να φοβάται ακόμα και να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη.

Είναι 24 ετών και από τα 13 υποφέρει από ψωρίαση. Το 97% του σώματός της είναι καλυμμένο με κόκκινα σημάδια. Ανέκαθεν σιχαινόταν το «απαίσιο» σώμα της αλλά τώρα έχει μάθει να το αγαπάει και ενθαρρύνει κι άλλες γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη με την ψωρίαση να κάνουν ακριβώς το ίδιο.
Η «σημαδεμένη» που σταμάτησε να κρύβεται με το μεικάπ



Η 23χρονη Lexxia Harford πήρε την απόφαση να δημοσιεύσει στο διαδίκτυο φωτογραφίες με το εκ γενετής τεράστιο κόκκινο σημάδι κάτω από το δεξί της μάτι εξηγώντας ότι είναι περήφανη για αυτό και της αρέσει να το δείχνει.

Ο λόγος που το κάνει είναι για να στείλει το δικό της μήνυμα στις «σημαδεμένες» κοπέλες να μην καλύπτουν τα σημάδια τους. Η ίδια συνήθιζε να φοράει μεικάπ όταν ήταν πιο μικρή αλλά τώρα έχει αγαπήσει την φυσική ομορφιά της.
Την κορόιδευαν για τα εγκαύματα από όταν ήταν 3 χρονών



Σε ηλικία 3 ετών μια τραγωδία χτύπησε την οικογένειά της. Το σπίτι της Harley Dabbs τυλίχτηκε στις φλόγες και εκείνη απέκτησε άσχημα εγκαύματα. Αν και οι γιατροί έλεγαν στους γονείς της η κόρη τους δεν θα τα καταφέρει εκείνη διέψευσε όλα τα προγνωστικά.

Το κορίτσι είχε εγκαύματα στο 88% του σώματός της με τους γιατρούς να είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξοι. Η Harley όμως τα κατάφερε και έζησε. Για 18 χρόνια μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία όπου έκανε πολλές μεταμοσχεύσεις και εγχειρήσεις. Όμως οι κακίες του κόσμου την γονάτισαν και αρκετές φορές είχε τάσεις αυτοκτονίας.

Μάλιστα όταν έβγαινε έξω φορούσε παλτό, κουκούλες και μακριά παντελόνια ακόμα και το καλοκαίρι. Για να σημαδέψει την αλλαγή στο σώμα της έκανε ένα τατουάζ στην πλάτη της με ένα φοίνικα που βγαίνει από τις φλόγες με τη φράση «Είμαι πλασμένη με φοβερό και θαυμαστό τρόπο».

Η κοπέλα μοιράστηκε την ιστορία της και αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά κατά του bullying με την ελπίδα ότι και άλλοι έφηβοι θα δουν ότι δεν είναι μόνοι και το πιο σημαντικό θα αντιληφθούν ότι είναι όμορφοι.
Το σημάδι που αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη θερμοκρασία του σώματος




Η αυστραλή φωτογράφος Natalie McComas δημιούργησε τη σειρά «In this Skin». Σκοπός της ήταν να ταξιδέψει στον κόσμο και να συναντήσει ανθρώπους που έχουν σημάδια εκ γενετής και να ακούσει τις ιστορίες τους. Το πρώτο της «θέμα» ήταν η Patince Hodgson, η τραγουδίστρια της αυστραλιανής μπάντας «The Grates» η οποία έχει ένα τεράστιο κόκκινο σημάδι που καλύπτει σχεδόν το πάνω μέρος του σώματός της, γνωστό και ως Σύνδρομο Klippel Trenaway.

«Όταν ζεσταίνομαι , το σημάδι παίρνει ένα κόκκινο - μοβ χρώμα, ένα χρώμα όμοιο με αυτό που έχουν τα δαμάσκηνα. Όταν κρυώνω γίνεται μπλε».
Η χορεύτρια με το «Σύνδρομο του Λυκανθρώπου»



Μία επαγγελματίας χορεύτρια, διαφορετική από τις άλλες, που σε πείσμα της βιομηχανίας της ομορφιάς, αγκάλιασε το εκ γενετής σημάδι στο πρόσωπο της και τα κατάφερε. Η όμορφη Cassandra πάσχει από το «σύνδρομο του λυκανθρώπου» - η επιστημονική ορολογία αυτής της κατάστασης είναι «υπερτρίχωση». Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε να κυνηγήσει το όνειρο της. Στα 22 της η Cassandra αποφάσισε ότι αυτό το σημάδι είναι μέρος της προσωπικότητας της και φυσικά αποφάσισε να το κρατήσει και να βαδίσει στη ζωή της με αυτό.

«Το σημάδι μου με κάνει διαφορετική και δεν μπορείς να με ξεχάσεις. Είναι αυτό που είμαι και ειλικρινά δεν νιώθω ότι ποτέ με εμπόδισε στο να κάνω κάτι», έχει πει η Naud σε συνέντευξή της. Η ίδια επισημαίνει ότι αυτό το σημάδι τη βοηθάει να σταθεί στα πόδια της και να στηρίζει ακόμη πιο δυνατά την καριέρα της προτρέποντας κι άλλα νεαρά κορίτσια να αποδεχτούν τον εαυτό τους, να τον αγαπήσουν και να τα καταφέρουν στη ζωή τους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *