ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων


Ακατανόητο χαρακτήρισε το θόρυβο που ξέσπασε, για την οριοθέτηση 10.000 στρεμμάτων ως αρχαιολογικού χώρου στο Γκολφ Αφάντου, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Όλγα Σακαλή.
«Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου, γνωμοδότησε με βάση τη νομοθεσία», προσθέτοντας ότι η απόφαση δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για την επένδυση, αντιθέτως ενδεχόμενη ανακάλυψη αρχαίων θα την κάνει ελκυστικότερη.
Αναφερόμενη στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον των αρχαιολόγων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, η κ. Σακαλή τόνισε ότι η όποια αντίθεση θα πρέπει να εκφράζεται κόσμια και καταλόγισε ηθελημένη παρανόηση από τον κ. Χατζημάρκο της φράσης «φωνασκούντες» που χρησιμοποίησαν στο δελτίο που εξέδωσαν.
«Η φράση φωνασκούντες, υποστήριξε, δεν αφορούσε το Ροδιακό λαό. Οι αρχαιολόγοι ποτέ δεν αναφέρθηκαν απαξιωτικά για τις τοπικές κοινωνίες. Αφορούσε όσους επεδίωξαν και μέσα από δημοσιεύματα να δημιουργήσουν εχθρικό κλίμα σε βάρος των αρχαιολόγων. Εσκεμμένα, πιστεύω, ο Περιφερειάρχης επικεντρώνεται σ’ αυτήν».
Η κ. Σακαλή ερωτηθείσα αν ο Σύλλογος Αρχαιολόγων θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Περιφερειάρχη ανέφερε ότι αυτό θα αποφασιστεί στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου.
Εν τω μεταξύ με μήνυση απειλεί το Σύλλογο Αρχαιολόγων και ο Περιφερειάρχης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου τους προκάλεσε να του υποβάλλουν μήνυση για να τους κάνει κι αυτός, κατηγορώντας τους για φασίζουσα νοοτροπία.
«Αντιδράς στις κατηγορίες τους και σε απειλούν και με μήνυση. Μόνο οι φασίστες έκαναν κάτι τέτοιο».


Πηγή: http://www.ert.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *