ροή ειδήσεων

ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑΡΙΑ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΝΕΒΑΖΑΝ ΣΤΟ FACEBOOK ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!!


Σειρά ερωτημάτων προκαλούν στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει στο Facebook, Αλβανοί ποινικοί που κατηγορήθηκαν προ μερικών ημερών για σειρά αιματηρών
ληστειών σε σπίτια της Αθήνας.

Στις φωτογραφίες αυτές απεικονίζονται καλάσνικοφ και άλλα όπλα με φόντο την αλβανική σημαία, πρόσωπα με κουκούλες που κρατούν «εθνικιστικά» σύμβολα της γειτονικής χώρας, χρήματα πιθανόν από τις ληστρικές επιδρομές, φωτογραφίες κρατουμένων από ελληνικές και αλβανικές φυλακές αλλά και σειρά στιγμιότυπων με ρίψη μολότοφ κατά αστυνομικών των ΜΑΤ. Πολλές από αυτές τις φωτογραφίες συνοδεύονται με «διθυραμβικά σχόλια» ενώ σε μία εξ αυτών, που απεικονίζεται σημαντικός αριθμός από όπλα, ο αλβανός ποινικός σχολιάζει «Πλήρης. Ευχαριστούμε τον θεό».


Οι ερευνώμενες αναρτήσεις στο Facebook -τις οποίες παρουσιάζει «Το Βήμα»- προέρχονται από μέλη συμμορίας την οποία αποτελούσαν 15 υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 22 ως 51 ετών και ένας 41χρονος ημεδαπός, και δρούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Παγκράτι, Ιλίσια, Νέος Κόσμος, Άγιος Παντελεήμονας) καθώς και στην Καλαμάτα. Οπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν σε πέντε ληστείες και 28 διαρρήξεις και κλοπές. Οι κακοποιοί αφού εισέβαλαν στα σπίτια των ηλικιωμένων μεταμεσονύκτιες ώρες, τους απειλούσαν με όπλα ή αιχμηρά αντικείμενα προκειμένου να τους υποδείξουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων. Σε μία περίπτωση μία ηλικιωμένη απεβίωσε από τον άγριο ξυλοδαρμό της ενώ οι δράστες ανέφεραν για εκείνη σε υποκλαπείσες συνομιλίες «την έχω κάνει μέσα στα αίματα και δεν μου λέει τίποτα». Δεκατέσσερις από τους 16 κατηγορουμένους, προφυλακίσθηκαν.


Για τις συγκεκριμένες καταχωρήσεις των συλληφθέντων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει αναφορά στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ όπου, ύστερα από την σχετική αναζήτηση των αστυνομικών, σημειώνεται «τα μέλη της οργάνωσης επεδείκνυαν ιδιαίτερα παραβατική συμπεριφορά, απαξιώνοντας τις ανθρώπινες ζωές και τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν αναρτήσεις και φωτογραφίες που δημοσιεύουν σε προσωπικές ιστοσελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, facebook, με αναφορές που τονίζουν το αίσθημα εθνικιστικού αλυτρωτισμού της Αλβανίας, χώρα από την οποία προέρχονται στο σύνολό τους τα μέλη, καθώς και φωτογραφίες που απεικονίζουν πολεμικά όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και ναρκωτικά».
Με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να αντιληφθούν αν πρόκειται για «απλή διάθεση επίδειξης των αλλοδαπών ποινικών χωρίς συνέχεια» ή πίσω από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες υποκρύπτεται κάτι πιο σύνθετο και άγνωστες διασυνδέσεις των ενόπλων.

























ΤΟ ΒΗΜΑ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *