ροή ειδήσεων

Πολιτικός «σεισμός» για τις offshore - Ομολογεί υβρίζοντας το Μαξίμου


«Πετάει την μπάλα στην εξέδρα» το Μαξίμου, αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει για ποιο λόγο
νομιμοποιείται το πολιτικό προσωπικό της χώρας να διατηρεί εξωχώριες εταιρείες...



Πανικόβλητο το Μαξίμου κάτω από τη γενική κατακραυγή των κομμάτων της αντιπολίτευσης και σύσσωμης της κοινωνίας, υποχρεώνεται σε δεύτερη «απάντηση» σχετικά με την σκανδαλώδη ρύθμιση, που επιτρέπει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να διατηρεί «offshore» εταιρείες.

Με «non paper», όπως είναι η πάγια τακτική της κυβέρνησης, επισημαίνονται τα εξής:

«Είναι αξιοθρήνητη η προσπάθεια της ΝΔ, πάντα σε συντονισμό με τις φυλλάδες που εξευτελίζουν συστηματικά την δημοσιογραφία, να ξεσηκώσει παραπλανητικό θόρυβο γύρω από τον εκσυγχρονισμό και την αυστηροποίηση της νομοθεσίας του Πόθεν Έσχες.

Για την ουσία του ζητήματος τους παραπέμπουμε -αν είναι φυσικά σε θέση να κατανοήσουν κάπως πιο σύνθετα κείμενα- στην αναλυτική απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Για τα περί φορολογικών παραδείσων ας μιλήσουν καλύτερα με τον κ Παπασταύρου. Τέλος για τα περί "εκκωφαντικής σιωπής του Μαξίμου" τους θυμίζουμε ότι χρωστούν ακόμα απαντήσεις για τα τιμολόγια και τα παρεάκια με τους εκβιαστές. Τους χαιρετισμούς μας στην μονταζιέρα».


Καμία απάντηση για την «ταμπακιέρα»: Για ποιο λόγο επιτρέπεται να έχουν υπουργοί και βουλευτές εξωχώριες εταιρείες;

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα παραπάνω, το κυβερνητικό στρατόπεδο επιλέγει τη ρητορική των ύβρεων, αποφεύγοντας και πάλι να απαντήσει για την «ταμπακιέρα»: Για ποιο λόγο επιτρέπεται πλέον, δια νόμου, να έχουν υπουργοί και βουλευτές εξωχώριες εταιρείες;

Η Νέα Δημοκρατία στην πρώτη σκληρή ανακοίνωση αναφέρει ότι «αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore» ενώ σε δεύτερη απευθύνει το ερώτημα: ποιους υπουργούς με offshore καλύπτουν με το νόμο που ψήφισαν;

Η αποκάλυψη προκάλεσε και την αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα την σκανδαλώδη διάταξη, με το Ποτάμι να τονίζει ότι η κοινωνία ζητά τώρα εξηγήσεις.

Έπειτα από ώρες... αφωνίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση, προκειμένου να επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» και να παραδεχθεί την προκλητική τροποποίηση που πραγματοποίησε στον παλιό αυστηρό νόμο, που προέβλεπε τη γενική απαγόρευση σε όλο το πολιτικό προσωπικό να έχει εξωχώριες εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι το έκανε για να ενισχύσει τη... διαφάνεια!

πηγή:protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *