ροή ειδήσεων

SOS ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !! Η ΓΗ ΒΡΑΖΕΙ !! 51oC ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ !!

Δυστυχώς άσχημα είναι τα πρώτα αποτελέσματα των παγκόσμιων μοντέλων
πρόβλεψης καιρού καθώς σύμφωνα με το Greek-Weather.Org αλλά και μετεωρολόγους, οι θερμοκρασίες που σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της Ασίας, της βόρειας Αφρικής και της Ευρώπης, είναι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή.

Μπορεί σε περιοχές της Ελλάδας να είχαμε ψυχρό Μάιο με αρκετές καταιγίδες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ωστόσο σε άλλες περιοχές του πλανήτη μας όπως στη βόρεια Αφρική, τη Σαουδική Αραβία αλλά και τη νότια Ασία, τα θερμόμετρα κυριολεκτικά έσπασαν, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνάνε τους 50oC !!

Μάλιστα κυκλοφόρησε και βίντεο στο youtube όπου δείχνει την άσφαλτο να έχει λιώσει σε πόλη της Ινδίας από τις υψηλές θερμοκρασίες που αγγίζουν και τους 51-52oC. Μετεωρολόγοι ανά την υφήλιο εκπέμπουν SOS για τη γη τονίζοντας πως τα επόμενα χρόνια αλλά και το ερχόμενο Καλοκαίρι, θα σημειωθούν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες σε αρκετά μέρη του πλανήτη μας.

Δείτε στο βίντεο την άσφαλτο να έχει λιώσει κάτω από τους 51oC !!





Η Ελλάδα ευτυχώς μπορεί να έχει αλλοπρόσαλλες καιρικές συνθήκες, ωστόσο προς το παρόν δεν δείχνει δείγματα πως κινδυνεύει φέτος από τόσο υψηλές θερμοκρασίες της τάξεως των 50oC, δεν αποκλείεται όμως να έχουμε περισσότερους καύσωνες το φετινό Καλοκαίρι από τα προηγούμενα, , βάση πάντα με την ανάλυση που έχει γίνει στα παγκόσμια μοντέλα πρόβλεψης καιρού.

Σίγουρα ο πλανήτης μας διανύει τις θερμότερες περιόδους που έχει διανύσει τα τελευταία έτη, μήπως όμως αυτό δεν οδηγήσει σε υπερθέρμανση αλλά υπάρξουν αντίθετα αποτελέσματα τα οποία θα οδηγήσουν σταδιακά προς τη ψύξη και σε πιο παγερούς Χειμώνες και εποχές ;;

Αυτό το ερώτημα φυσικά και γίνεται ακόμα και από διακεκριμένους επιστήμονες πάνω στη γη και φυσικά θα το δείξει ο χρόνος το αποτέλεσμα... Πάντως και παλαιότερες χρονιές είχαν εμφανιστεί ανά κάποιες χρονικές περιόδους τόσο υψηλές θερμοκρασίες, τα τελευταία όμως έτη ολοένα και αυξάνεται η επανάληψη αυτών των τόσο υψηλών θερμοκρασιών...

Τέλος σύμφωνα με την ανάλυση των παγκόσμιων μοντέλων πρόβλεψης καιρού από το Greek-Weather.Org, οι πιο θερμοί μήνες του φετινού Καλοκαιριού για την Ελλάδα θα είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος και πιο συγκεκριμένα, πιθανότατα από τα μέσα του Ιουλίου ως και το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου να έχουμε τις πιο θερμές μέρες.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *