ροή ειδήσεων

Φοιτητικός μαραθώνιος startup CruiseINN σε κρουαζιέρες της Celestyal και στη Ρόδο


Η Celestyal Cruises «αγκαλιάζει» και φέτος το CruiseINN, το «μαραθώνιο» δημιουργίας startup που συνδιοργανώνει με το ThinkBiz, τον πρώτο επίσημο Φοιτητικό Σύλλογο Επιχειρηματικότητας με βάση το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και καινοτομεί μετατρέποντας τον σε μια εν πλω εμπειρία.

Σε συνέχεια της μεγάλης απήχησης που είχε πέρυσι, φέτος, πραγματοποιούνται δύο συνολικά κρουαζιέρες (16-20 Μαΐου και 17-21 Οκτωβρίου), δίνοντας την ευκαιρία σε διπλάσιο αριθμό συμμετεχόντων να εργαστούν δημιουργικά πάνω στις επιχειρηματικές τους ιδέες, κατά τη διάρκεια ενός μοναδικού ταξιδιού με φόντο την ομορφιά του Αιγαίου.

Η φετινή καινοτομία του επιχειρηματικού διαγωνισμού έγκειται στο γεγονός ότι εστιάζει σε δύο θεματικές που συνδέονται με τομείς της ελληνικής οικονομίας και παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, ενώ παράλληλα η Celestyal Cruises τις έχει αναγνωρίσει ως «πυλώνες» της επιχειρηματικής στρατηγικής και δράσης της: τον πολιτισμό και την οινογαστρονομία. Με αυτόν τον τρόπο, και ο ίδιος ο διαγωνισμός θα είναι διπλός. Μάλιστα, για πρώτη φορά, συμμετέχουν και Ευρωπαίοι φοιτητές.

Ήδη ο πρώτος διαγωνισμός, που έγινε στην τετραήμερη κρουαζιέρα στις 16 Μαϊου με το Celestyal Olympia είχε πολύ μεγάλη απήχηση, ενώ εμφανίστηκε φανερά αναβαθμισμένος. Στο πλαίσιο των θεματικών κρουαζιέρων «Ιστορίες Ελληνικής Φιλοξενίας» που προσφέρει η Celestyal Cruises, οι 30 φοιτητές που συμμετείχαν απόλαυσαν μια θεματική κρουαζιέρα με προορισμούς τη Μύκονο, το Κουσάντασι, την Πάτμο, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και τη Σαντορίνη και εργάστηκαν για την ανάπτυξη ιδεών που αφορούν τους τομείς του Τουρισμού/ Πολιτισμού. Όλοι οι συμμετέχοντες με την καθοδήγηση έμπειρων μεντόρων που ήταν μαζί τους κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας εργάστηκαν στο Horizons Bar του Celestyal Olympia όπου και μετατράπηκε σε χώρο παραγωγής ιδεών και εργασίας για τις ανάγκες του CruiseINN. Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας οι ομάδες δούλεψαν με συγκεκριμένους στόχους και παραδοτέα, τα οποία και παρουσίασαν στην τελική παρουσίαση του διαγωνισμού στην Σαντορίνη. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν την ιδέα τους σε συνεργάτες και πιθανούς πελάτες στις στάσεις της κρουαζιέρας στα Ελληνικά νησιά.

Νικήτριες αναδείχτηκαν οι ομάδες Ryde, Customer Hero και Vessel Hero. Η Celestyal Cruises απένειμε χρηματικό έπαθλο ύψους 3.500 ευρώ στους πρώτους νικητές, ενώ οι ομάδες θα υποστηριχθούν από υπηρεσίες ωρίμανσης και επιχειρηματικής ανάπτυξης των ιδεών τους από συνεργάτες της οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Celestyal Cruises, αγκάλιασε την ιδέα της ομάδας “Customer Hero”, και δώρισε στους συμμετέχοντές της από μία τριήμερη κρουαζιέρα δώρο, ενώ ήδη προωθείται η υλοποίηση της στα κρουαζιερόπλοιά της εταιρείας. Η demo πλατφόρμα που παρουσίασε η “Customer Hero”, θα συνεργαστεί με το on board site που η Celestyal Cruises έχει λανσάρει στα κρουαζιερόπλοιά της και θα μπορεί να παρέχει αυτοματοποιημένα και σε πραγματικό χρόνο tailor-made απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα των επιβατών της.

Η επόμενη τετραήμερη επιχειρηματική κρουαζιέρα θα πραγματοποιηθεί από τις 17 Οκτωβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου και σε αυτήν οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν στους τομείς Τροφίμων/ Ποτών/ Οινογαστρονομίας. Έτσι, εναρμονίζεται άρτια με την θεματική περίοδο εκδηλώσεων, τις «Ιστορίες Ελληνικής Οινογαστρονομίας» που οργανώνει η Celestyal Cruises από το Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο, εν πλω.

O κος Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενούμε ως εταιρεία αυτή την εξαιρετική επιχειρηματική πρωτοβουλία που δίνει ώθηση σε νέους που έχουν όρεξη, κέφι και δημιουργικές επιχειρηματικές ιδέες, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Ευελπιστούμε ότι η εμπειρία στις κρουαζιέρες μας να τους δώσουν πραγματικά το έναυσμα για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *