ροή ειδήσεων

Τα ΕΛΤΑ Ρόδου στα 40 καταστήματα που δεν θα λειτουργούν απογεύματα και Σάββατο


Επιστροφή στο προ οκταετίας καθεστώς που τα καταστήματα των ΕΛΤΑ λειτουργούσαν αυστηρά με ωράριο Δημοσίου, παραχωρώντας ζωτικό χώρο στις ιδιωτικές εταιρείες courier, δρομολογεί η νέα διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Η πρώτη απόφαση που έλαβε η καινούργια διοίκηση των ΕΛΤΑ, προβλέπει ότι τα 40 από τα συνολικά 60 κεντρικά ταχυδρομικά καταστήματα, δεν θα λειτουργούν τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα, όπως γινόταν και από το 2008.


«Τα ΕΛΤΑ δέχονται το ένα χτύπημα μετά από το άλλο, όχι μόνο από τον ανταγωνισμό, αλλά και από το …εσωτερικό τους» ήταν η πρώτη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), η οποία χαρακτηρίζει την κατάργηση του διευρυμένου ωραρίου «πρωτοφανή απόφαση που πλήττει ευθέως τα ΕΛΤΑ και λειτουργεί χειρουργικά υπέρ του ανταγωνισμού». Πρόκειται, τονίζει η ΠΟΣΤ, για απόφαση που έρχεται, όχι μόνο σε πλήρη αντίθεση με τον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης, αλλά προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό, στερώντας σημαντικά έσοδα και ρευστότητα από τα ΕΛΤΑ (πέρυσι έκλεισαν με κέρδη περίπου 6 εκατ. ευρώ).

Στον νομό Αττικής θα πάψουν να λειτουργούν τα απογεύματα και το Σάββατο συνολικά 25 καταστήματα, ενώ την ίδια τύχη θα έχουν άλλα 15 καταστήματα στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με στελέχη των ΕΛΤΑ, μόνο στο νομό Αττικής, τα διαφυγόντα έσοδα υπολογίζονται σε περίπου 500.000 ευρώ μηνιαίως. Σημειώνεται, ότι η διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων είχε επιφέρει αύξηση των εσόδων των ΕΛΤΑ κατά 20%, ενώ το 35% των εργασιών-πράξεων των Ταχυδρομείων γινόταν στο ωράριο πέραν της πρωινής λειτουργίας.

«Με ποια λογική κλείνουν το απόγευμα τα καταστήματα της Ρόδου, της Κέρκυρας, του Μουσείου της Ακρόπολης και άλλα μεγάλα καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις-κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς;» αναρωτιούνται τα στελέχη των ΕΛΤΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, για παράδειγμα, οι εταιρικοί πελάτες του καταστήματος της οδού Μητροπόλεως που κλείνει τα απογεύματα, θα κατευθύνονται στο γειτονικό κατάστημα ανταγωνίστριας εταιρείας.

Τα καταστήματα

Με την απόφαση 1.4.3./329/104/1.6. 2016 που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γιάννης Ζαρολιάγκης, κλείνουν τα 40 από τα 60 καταστήματα που είχαν διευρυμένο ωράριο (από 7.30 π.μ. έως 20.30 μ.μ.).

- Στην Αττική, με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν μόνο τα καταστήματα του Αεροδρομίου, του The Mall Αμαρουσίου, του περιπτέρου της Ακρόπολης, της οδού Αιόλου 104 και του Συντάγματος.
Αντίθετα, δεν θα λειτουργούν το απόγευμα και τα Σάββατα, τα καταστήματα: Κεντρικό Αμαρουσίου, Αγίου Δημητρίου, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ακροπόλεως, Αμπελοκήπων, Γλυκών Νερών, Γλυφάδας, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καλαμακίου, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Κορωπίου, Κουμουνδούρου, Κυψέλης, Μητροπόλεως, Νέας Ιωνίας, Νέας Σμύρνης, Νίκαιας, Πειραιά, Πατησίων, Περιστερίου, Χαλανδρίου και στο Carfurre Αμαρουσίου. Τα συγκεκριμένα καταστήματα θα εξυπηρετούν το κοινό τις καθημερινές από τις 9 π .μ έως τις 4 μ.μ.

- Στην Περιφέρεια δεν θα λειτουργούν το απόγευμα και τα Σάββατα, τα καταστήματα: Κεντρικό Ιωαννίνων, Κερκύρας, Κοζάνης, Βόλου, Καρδίτσας, Τρικάλων, Ηρακλείου (Εθνικής Αντίστασης), Θεσσαλονίκης (περιοχή Ντεπώ), Θεσσαλονίκης (Φράγκων), Θεσσαλονίκης (Σταυρούπολη), Ρόδου, Χίου, Άργους, Καλαμάτας, Κορίνθου και Σπάρτης. Το κατάστημα των Χανίων αφαιρέθηκε από τη λίστα το βράδυ της Κυριακής.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *