ροή ειδήσεων

Σπείρα Αλβανών πίσω από ληστείες σε σπίτια της Ρόδου


Εξιχνιάστηκαν, μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δύο περιπτώσεις ληστείας και μία περίπτωση κλοπής που φέρεται να είχε κάνει σπείρα Αλβανών στη Ρόδο.


Για τις περιπτώσεις σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που περιλαμβάνει επτά Αλβανούς, εκ των οποίων ένας βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή της χώρας και άλλοι δύο έχουν συλληφθεί και κρατούνται, προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής επιστροφής.

Σύμφωνα με αμακοίνωση της αστυνομίας, η διακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους "είναι αποτέλεσμα αξιοποίησης σύγχρονων μεθόδων επιστημονικής έρευνας και συνδυαστικής ανάλυσης στοιχείων-ευρημάτων σχετικά με τη σύνθεση, τους επιμέρους ρόλους και την επιλογή του στόχου τους".

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι μέλη της σπείρας, στις 19-09-2015, υπό την καθοδήγηση του έγκλειστου Αλβανού, μπήκαν σε κατοικία στο Φαληράκι της Ρόδου και αφού ακινητοποίησαν τους ενοίκους με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο τιμαλφή και χρηματικό ποσό. Στις 17-08-2015 μπήκαν σε κατοικία στις Καλυθιές Ρόδου και αφού ακινητοποίησαν τους ιδιοκτήτες, αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο τιμαλφή και χρηματικό ποσό. Επίσης, στις 26-04-2015 παραβίασαν σπίτι στην πόλη της Ρόδου και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *