ροή ειδήσεων

Πυροβόλησαν πρόσφυγες που επέστρεφαν στην Τουρκία


Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν εναντίον δύο νεαρών Σύρων προσφύγων που προσπαθούσαν να διασχίσουν πεζοί τον ποταμό Εβρο, επιστρέφοντας στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην πλάτη ένας 16χρονος από σκάγια κυνηγετικού όπλου.


Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε την Πέμπτη στο ύψος του Διδυμοτείχου. Οι δύο νεαροί Σύροι, 16 και 21 ετών, που είχαν περάσει χωριστά στην Ελλάδα τον περασμένο Μάρτιο μέσω της Λέσβου και της Κω αντίστοιχα, θέλησαν να επιστρέψουν στην Τουρκία για να αναζητήσουν εκεί την τύχη τους, καθώς το κλείσιμο του «βαλκανικού διαδρόμου» τούς εγκλώβισε στην Ελλάδα και έκοψε τις ελπίδες τους για μετάβαση στην Κεντρική Ευρώπη. Από την περιοχή του βιολογικού σταθμού Διδυμοτείχου επιχείρησαν να διασχίσουν πεζοί το ποτάμι, αλλά έγιναν αντιληπτοί από δύο Τούρκους ψαράδες που επέβαιναν σε βάρκα. Οπως είπαν στις καταθέσεις τους, οι δύο Τούρκοι τους ζήτησαν επίμονα να γυρίσουν πίσω και όταν αυτοί δεν υπάκουσαν ο ένας από αυτούς σήκωσε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε εναντίον τους.

Τραυματίστηκε
Ο 16χρονος τραυματίστηκε στην πλάτη και με τη βοήθεια του 21 ετών ομοεθνούς του που κάλεσε σε βοήθεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου του αφαιρέθηκαν τα σκάγια. Και οι δύο πρόσφυγες είχαν υπηρεσιακά σημειώματα από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Λέσβου και Δωδεκανήσου αντίστοιχα, με το παλιό καθεστώς (πριν από τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας της 18ης Μαρτίου) και είχαν μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα μετά την καταγραφή τους. Οπως έλεγαν στο «Εθνος» αστυνομικές πηγές του Εβρου, το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετά σποραδικά περιστατικά προσφύγων και μεταναστών που επιστρέφουν οικειοθελώς στην Τουρκία μέσω του Εβρου, με σκοπό είτε την επιστροφή στις πατρίδες τους είτε την αναζήτηση άλλου τρόπου διαφυγής προς την Ευρώπη. Διευκρίνιζαν, ωστόσο, πως το φαινόμενο δεν είναι εκτεταμένο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *