ροή ειδήσεων

Καταργούνται όλες οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης στην πόλη της Ρόδου


Αλλαγές στα όσα ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια για τους χώρους στάθμευσης, κυρίως στο κέντρο της πόλης, προωθεί η Δημοτική Αρχή, μετά τις αποφάσεις που έλαβαν τις τελευταίες ημέρες τόσο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όσο και η Επιτροπή παραχώρησης αδειών στάθμευσης για φορτοεκφορτώσεις.

Καταρχήν, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΠΖ, επειδή ακόμα συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων, αναβλήθηκαν 35 θέματα που ήρθαν με το ερώτημα της ανάκλησης αδειών για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Η Επιτροπή αποφάσισε μόνο να μην ανακαλέσει πέντε άδειες τέτοιων καταστημάτων που οι ενδιαφερόμενοι είχαν τακτοποιήσει τις υποθέσεις τους και είχαν «θεραπευτεί», δηλαδή είχαν πληρώσει κοινόχρηστους χώρους, είχαν τροποποιήσει τις άδειές τους κτλ.

Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε, λοιπόν, ήταν η τροποποίηση της απόφασης 390 του 1996 που αφορούσε στη δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης των μονίμων κατοίκων της περιοχής του κέντρου της πόλης.

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος, η απόφαση αυτή στην πράξη δεν ισχύει, με την έννοια ότι όριζε δρόμους που σήμερα πλέον έχουν χάσει αυτό τον χαρακτήρα.

Δηλαδή, παλαιότερα, οι ενδιαφερόμενοι προσκόμιζαν τα δικαιολογητικά τους με τα οποία αποδείκνυαν ότι ήταν μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου και είχαν οριστεί κάποιοι δρόμοι, για παράδειγμα η Δημητρίου Θεοδωράκη, η Καρπάθου, η οδός Μανδηλαρά κ.α.

Στο μεταξύ, όμως, οι παραπάνω οδοί έχουν μετατραπεί σε πεζόδρομους και, έτσι, η απόφαση αυτή, στην πράξη δεν είναι εφαρμόσιμη.

Προχώρησαν, λοιπόν, σε τροποποίηση αυτής της κανονιστικής απόφασης του 1996, και σε συνεργασία με τη δημοτική κοινότητα Ρόδου, λένε το εξής: Οριοθετούν την έννοια του κέντρου που είναι οι οδοί Αλεξάνδρου Διάκου και η Παπανικολάου η οποία γυρίζει στην παραλιακή μέχρι και το άγαλμα του Διαγόρα.

Αυτή η περιοχή οριοθετείται ως κέντρο και όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι, που θα αποδεικνύεται με συγκεκριμένα παραστατικά όπως αυτά που ζητούν για τους κατοίκους της Μεσαιωνικής Πόλης, θα λάβουν άδεια ελευθέρας στάθμευσης, όπου υπάρχει χώρος, από την αρμόδια Επιτροπή που έχει οριστεί από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Διακοσταματίου, χαρακτήρισε το παραπάνω «απλό και εύχρηστο» ενώ η απόφαση αυτή ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Ομόφωνα, όμως, αποφάσισε η ΕΠΖ για την οριοθέτηση του χώρου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στην περιοχή των σφαγείων.

Επιτροπή παραχώρησης αδειών στάθμευσης

Ο Αντιδήμαρχος, έκανε ακόμη γνωστό ότι, η Επιτροπή για την παραχώρηση θέσεων αποκλειστικής στάθμευσης σε ΑμΕΑ, φαρμακεία και για φορτοεκφορτώσεις εν γένει, της οποίας προεδρεύει, με προχθεσινή απόφαση της, και έπειτα από ένα χρόνο ενασχόλησης, έκρινε ότι το προηγούμενο σύστημα έπασχε, γι’ αυτό και κατήργησε όλες τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να σταλεί σχετικό έγγραφο στη υπηρεσία. Όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτό αποφασίστηκε με το σκεπτικό ότι οι θέσεις αυτές ήταν προσωπικές. Σημειώνεται ότι, η απόφαση αυτή, δεν αφορά βέβαια τις άδειες για τα ΑμΕΑ και τα φαρμακεία αλλά μόνο τις θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύστημα που εφαρμοζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, είχε συνέπεια να αιτείται το κάθε μαγαζί χώρο φορτοεκφόρτωσης με αποτέλεσμα στο τέλος να μην υπάρχουν χώροι…για να σταθμεύουν οι υπόλοιποι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, αυτό ήταν ένα λάθος, δηλαδή να παίρνει κάποιος ατομικό χώρο φορτοεκφόρτωσης για το μαγαζί του. Έτσι, με το έγγραφο που θα στείλει στην υπηρεσία θα τους λέει να πηγαίνουν σε κάθε δρόμο της πόλης που υπάρχει μια εμπορική δραστηριότητα, να δουν πόσα μαγαζιά έχει, να κρίνουν πόσες θέσεις πρέπει να υπάρχουν εκεί, να τις οριοθετήσουν με τους κανόνες ασφαλείας για οδηγούς και πεζούς και αυτές θα είναι κοινές θέσεις φορτοεκφόρτωσης.

Διότι, όπως είπε, μέχρι τώρα, ερχόταν το κάθε κατάστημα, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις ενοικιαζομένων ΙΧ και μοτοποδηλάτων, και έπαιρνε την άδεια αλλά οι φορτοεκφορτώσεις δεν μπορούν να είναι προσωπικές, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται και το φαινόμενο κάποιοι να τις χρησιμοποιούν για ίδια χρήση.

Με το σκεπτικό αυτό, λοιπόν, αποφάσισαν να καταργηθούν όλες αυτές οι θέσεις και να οριστούν θέσεις ανά οδό, πλην ειδικών περιπτώσεων που θα κριθούν αναλόγως.
zougla
Πηγή: rodiaki

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/6/16 10:46

    Καντε και κατι για τους μαγαζατορες που κλεινουν χωρους σταθμευσης με γλαστρες ποδηλατα παλια μηχανακια κ.λ. Πως τηνε χουν δει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/6/16 17:07

    ΚΑΛΑ ...ΚΡΑΣΑ!!!! ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *