ροή ειδήσεων

Σπείρα εξαπατούσε πολίτες με το πρόσχημα του τροχαίου


Εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εξεπατούσαν πολίτες με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος, εξαρθρώθηκε...


από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Απογευματινές ώρες της 23ης Μαΐου, συνελήφθησαν στον Νέο Κόσμο, δύο άτομα εκ των οποίων ένας 48χρονος από τη Βουλγαρία και ένας 49χρονος Έλληνας, μέλη της ομάδας. Αναζητούνται οι συνεργοί τους. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης.
Ειδικότερα οι δράστες, μεσημβρινές ώρες της ιδίας, επιχείρησαν στον Νέο Κόσμο να εξαπατήσουν ηλικιωμένη, όταν μέλος της σπείρας της τηλεφώνησε και προσποιούμενος τον αστυνομικό την ενημέρωσε ότι ο γιος της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού. Στη συνέχεια, άλλο μέλος της σπείρας, προσποιούμενο τον γιο της, της μίλησε στο τηλέφωνο και «κλαίγοντας» της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, προκειμένου να μην φυλακιστεί. Το θύμα που αντιλήφθηκε την απάτη ενημέρωσε τον γιό της και το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν εξωτερικά της οικίας τους δράστες και τους ακινητοποίησαν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, το τελευταίο πεντάμηνο οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων. Με την ως άνω μεθοδολογία, έπειθαν τα θύματα τους αρχικά για την ύπαρξη τροχαίου ατυχήματος, στο οποίο ενεπλάκη με υπαιτιότητά του συγγενής τους (κυρίως τα παιδιά τους) και ακολούθως για την αποφυγή περαιτέρω συνεπειών, την καταβολή χρηματικού ποσού ως εγγύηση ή ως νοσήλια. Στην περίπτωση που έπειθαν τα θύματά τους, μετέβαιναν στις οικίες τους και παραλάμβαναν τα χρήματα.
Στην κατοχή τους, βρέθηκαν κα κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, διάφορες κάρτες sim και ένα tablet.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 26 περιπτώσεις από τις οποίες στις 13 έπεισαν τα θύματα και απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 62.700 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *