ροή ειδήσεων

Τι στο διάολο γίνεται με Τσίπρα - Μαρινάκη - Καραμήτσο;

Βροχή οι μηνύσεις και οι ανακοινώσεις

Διάλογο του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη με τον εκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα Τάσο Καραμήτσο ηχογράφησε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα zougla.gr...



Ο διάλογος γίνεται τον Ιούνιο του 2012, κατά τη διάρκεια των εκλογών. Στη συζήτηση οι δυο άνδρες προσπαθούν να εμπλέξουν τον πρωθυπουργό, κάνοντας αναφορά για "ροή βιβλίων" που υπάρχει -30 "βιβλία" με στόχο να φτάσουν τα 50- τα οποία πρέπει να παραδοθούν στην οικία του προέδρου της ΠΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κωδικός βιβλία» είχε αναφερθεί από τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο στις καταγγελίες κατά ανώτατων δικαστικών λειτουργών για δωροδοκία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, που το υπογράφει ο ίδιος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, η κουβέντα μεταξύ των δύο γίνεται κατά τη διάρκεια του Ιουνίου του 2012, περίοδο κατά την οποία διεξήχθησαν εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καθίσταται ισχυρός…
Συγκεκριμένα ο Τάσος Καραμήτσος καλεί τηλεφωνικώς τον Μαρινάκη και του ανακοινώνει, ότι τα τριάντα πρώτα «βιβλία» εκ μέρους του φίλου του «γιατρού» είναι έτοιμα προκειμένου να του τα αποστείλει για να δοθούν εκεί που πρέπει.

Ο Μαρινάκης χωρίς καμία επιφύλαξη ρωτάει επί λέξη: «Τριάντα βιβλία για τον Τσίπρα;» κι αμέσως μετά αναφέρεται στην συναλλαγή, θέλοντας να πληροφορηθεί τις απαιτήσεις του αποστολέα των «βιβλίων».

«Εντάξει θα τα πούμε αυτά μετά» είναι η απάντηση του εκδότη για να συνεχιστεί η κουβέντα.

Από το ύφος του διαλόγου που ακολουθεί, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο αναγνώστης, ότι τα περί βιβλίων είναι κώδικας όπως επίσης και ο όρος «γιατρός».

Ο «γιατρός» και αποστολέας των «βιβλίων», με μεταφορέα τον κ. Καραμήτσο, παραλήπτη τον κ. Μαρινάκη και τελικό αποδέκτη τον κ. Τσίπρα, κατά τα λεγόμενα των δύο συνομιλητών, είναι το μοναδικό άτομο του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται, όπως επίσης δεν γίνονται γνωστά τα αιτήματα του «γιατρού», τα οποία όπως προκύπτει από τη συνομιλία πρόκειται να γνωστοποιηθούν αργότερα. Αντίθετα αποκαλύπτεται με άνεση το όνομα του παραλήπτη, ο οποίος σύμφωνα με όσα ακούγονται είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Aπαντώντας, ο εκδότης του Πρώτου Θέματος Τάσος Καραμήτσος αναφέρει τα εξής:

«Μια φιλική συνομιλία του 2012 για να μπουν βιβλία ως προσφορές σε μια νέα -υπό έκδοση τότε- εφημερίδα, παρουσιάζεται με απίστευτη δόση φαντασίας σαν ύποπτη "συναλλαγή". Είναι προφανές πως μόνο στο μυαλό του "ρεπόρτερ" αυτή η φιλική συμβολή, ενός ειδικού σε θέματα Τύπου για την εμπορική ενίσχυση μιας νέας εφημερίδας, θα μπορούσε να πάρει αυτή την "ερμηνεία"».

Η απάντηση του Μαρινάκη μέσω... της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απαντά με μηνύσεις για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με γνωστό εκδότη που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες εμπλέκουν και τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Για άλλη μια φορά η αποσπασματική χρήση υποκλαπεισών τηλεφωνικών συνομιλιών από συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων καταλήγει σε σκόπιμη παραποίηση του περιεχομένου τους προκειμένου να κατασκευαστούν “παραμύθια για αγρίους” με πολλή λάσπη και ψέματα. Η φαιδρότητα της ιστορίας δεν επιδέχεται καν διάψευσης, απλώς προκαλεί θυμηδία σε όποιον τη διαβάσει.

Η χρήση και αναπαραγωγή μάλιστα ηχητικού υλικού από ερευνώμενη δικογραφία εκθέτει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση και καταδεικνύει τη σκοπιμότητα της μεθοδευμένης άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα προσφύγει για μια ακόμη φορά ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως έχει πράξει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και έχει δικαιωθεί, προκειμένου να λογοδοτήσουν για μια ακόμη φορά ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Θωμαίδης και ο “γνωστός” κ. Τριανταφυλλόπουλος».

Η απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον Βαγγέλη Μαρινάκη

«Προς τους οπαδούς της ομαδάρας του Ολυμπιακού.

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο επίσημος Ολυμπιακός για το δημοσίευμα του zougla.gr, υπόσχομαι να υποστηρίζω φανατικά την ομάδα, χωρίς επιρροές από τις όποιες ποδοσφαιρικές προτιμήσεις μου κατά το παρελθόν.

Αντιλαμβάνομαι, ότι για μία ακόμα φορά ο ιστορικός σύλλογος, βρίσκεται στη δύσκολη θέση να κουβαλάει στην πλάτη αμαρτίες προέδρου του.
Δεν καταλαβαίνω γιατί μία ανακοίνωση για δραστηριότητα του κ. Μαρινάκη άσχετη με το ποδόσφαιρο, πρέπει να εκδίδεται από τον επίσημο Ολυμπιακό.ΚΙ επειδή η «Ζούγκλα» κυριαρχεί στο ιντερνετικό Champions League πετάει το γάντι στον κύριο Μαρινάκη για εκείνο το «γνωστός» που αφορά στο πρόσωπό μου και του προτείνει να περάσει στο παρασύνθημα.

Μετά από αυτά, μέσω της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας, θα φροντίσω να γίνει «πασίγνωστος». Από τον Πειραιά μέχρι το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Για ό,τι ακολουθήσει θα τον παρακαλέσω να απαντάει ως εφοπλιστής ή επιχειρηματίας ή φίλος του Καραμήτσου ή τέλος πάντων ως συλλέκτης βιβλίων και να μη βάζει στη μέση τον ιστορικό Ολυμπιακό και τους φιλάθλους του.

Ο Ολυμπιακός είναι παντοτινός. Οι πρόεδροι του έρχονται και παρέρχονται.

Ο φίλαθλος και πρώην ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής Μάκης Τριανταφυλλόπουλος».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *