ροή ειδήσεων

Οι νοσηλευτές αντιδρούν για το... ροζ σποτ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας


Φτήνια, χαμηλή αισθητική αλλά και απαξίωση του νοσηλευτικού έργου καταλογίζει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) στους δημιουργούς του σποτ για την «προώθηση» της εθελοντικής αιμοδοσίας – το οποίο σημειωτέον έχει ήδη γίνει viral – καθώς επίσης και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών με υπόμνημα τους διαμαρτύρονται έντονα ζητώντας την άμεση απαγόρευση τους διαφημιστικού σποτ ή την αφαίρεση των «επίμαχων – προσβλητικών σκηνών», σημειώνοντας ότι «η εμφάνιση των νοσηλευτριών είναι όμοια με την εμφάνιση πρωταγωνιστριών ερωτικού περιεχομένου- ανοικτά τα πάνω κουμπιά της νοσηλευτικής ρόμπας, εσώρουχα σε κοινή θέα, κόκκινες γόβες, μαλλιά και μακιγιάζ έντονο κλπ».

Η ΕΝΕ στο ίδιο υπόμνημα επισημαίνει ότι το δεδομένο πως ο εντολέας για τη δημιουργία του διαφημιστικού μηνύματος είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, που εποπτεύεται από το υπουργείου Υγείας, εγείρει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας.

«Ξεπερνώντας το αίσθημα απύθμενης ντροπής που βιώνουμε από χτες, εποπτευόμενοι από το ίδιο Υπουργείο με το ΕΚΕΑ και υπηρετώντας τον ίδιο χώρο, τον πολύπαθο χώρο της Υγείας, έχουμε νόμιμη υποχρέωση να υπερασπιστούμε την τιμή και την αξιοπρέπεια των χιλιάδων επιστημόνων νοσηλευτών και νοσηλευτριών που εκπροσωπούμε», υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου.

Παράλληλα, σημειώνουν τις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται, στηρίζοντας τα δημόσια νοσοκομεία και «ξεπερνώντας τον εαυτό τους», εξ΄αιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε υλικά και προσωπικό. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *