ροή ειδήσεων

Αποκάλυψη Πάγκαλου για τα Ίμια: Οι ΗΠΑ θα μπλόκαραν τους πυραύλους μας


Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, 20 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων, αποκαλύπτει μια άκρως απόρρητη "λεπτομέρεια" αναφορικά με το ρόλο που είχαν διατελέσει τότε οι ΗΠΑ.

Ο κ. Πάγκαλος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "Ιστορίες" είπε ότι ο τότε αμερικανός ΥΠΕΞ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ του εκμυστηρεύτηκε μια μυστική επιχείρηση που είχε μπει σε ισχύ εκείνα τα κρίσιμα 24ωρα.


«Μου λέει <δεν ήταν δύο αμερικανικά πλοία εκεί περα>; Λέω <ναι, αυτά παρακολουθούσαν τις κινήσεις των πλοίων της Τουρκίας και της Ελλάδας>.

<Ναι>, μου λέει, <αλλά πέραν αυτού, είχαν ηλεκτρονικά μηχανήματα με τα οποία είχαν διαλύσει τον ηλεκτρονικό ορίζοντα. Δηλαδή, μόλις αποφασίζατε να ρίξετε εσείς ή Τούρκοι ή και οι δύο τους πυραύλους σας θα πήγαιναν όλοι στη θάλασσα>» είπε ο Θ. Πάγκαλος.

Με άλλα λόγια, τα αμερικανικά πολεμικά σκάφη που έπλεαν τον Ιανουάριου του 1996 στην περιοχή των Ιμίων ήταν έτοιμα να μπλοκάρουν ηλεκτρονικά τα οπλικά συστήματα των δύο πλευρών για να αποφευχθεί ο πόλεμος.

Ακόμα ο Θεόδωρος Πάγκαλος υποστήριξε ότι ότι εκλήθη να κάνει διπλωματία με ανύπαρκτο στόλο. «Η δύναμη των Τούρκων ήταν σαφώς υπέρτερη. Υπήρχε συντριπτική υπεροχή της Τουρκίας εάν γινόταν το μπραφ θα κλαίγανε μανούλες από την πλευρά μας» είπε με έμφαση.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/6/16 14:07

    Το Π.Ν ήταν ΠΑΡΟΝ καί πανέτοιμο.
    Λόγω ειδικότητας (ηλεκτρονικός πόλεμος επι 30 χρόνια στο Π.Ν.) πιστοποιώ ότι τα λεγόμενα του πάγκαλου περί "τύφλωσης/κατάριψης" των πυραύλων μας απο πλοία του αμερικάνικου ναυτικού είναι ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.

    Η κρίση των Ιμίων, καταγράφηκε στην Ιστορία και «διδάσκεται» σε όλες τις Σχολές Πολέμου, ως …. «η κρίση όπου ένας ισχυρός Στόλος, ενώ ενήργησε έγκαιρα και απέκτησε το Επιχειρησιακό πλεονέκτημα (τόπους-χρόνους-διάταξη) και ελισσόμενος διέθετε το απόλυτο Τακτικό πλεονέκτημα (θέσεις στο θέρετρο των επιχειρήσεων και συσχετισμό/αναλογία δυνάμεων) …. ΗΤΤΗΘΗΚΕ και υποχώρησε, από αποφάσεις της Πολιτικής Ηγεσίας, που εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί ο Πάγκαλος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/6/16 00:07

    ΤΟ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ.ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *