ροή ειδήσεων

Η αξιολόγηση σταματά στη... γραφειοκρατία


Σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, φέρεται να προσκρούει η χρήση του αυτοκινούμενου εργαστηρίου ελέγχου και αποτύπωσης κατάστασης οδοστρωμάτων, που διαθέτει το Τμήμα Ελέγχου Υλικών και Ποιότητας Δημοσίων Έργων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας–Στερεάς Ελλάδας για τη μέτρηση και αξιολόγηση της κατάστασης των διαδρομών, σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Το συγκεκριμένο Τμήμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διαθέτει ένα πλέον σύγχρονο και μοναδικό στη χώρα αυτοκινούμενο εργαστήριο, ο εξοπλισμός του οποίου «σκανάρει» το οδόστρωμα και αποτυπώνει την κατάσταση, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για τα σημεία που χρειάζονται να γίνουν παρεμβάσεις, τις ατέλειες που υπάρχουν την ποιότητα των υλικών και γενικότερα την ποιότητα του έργου. Τον, αρκετά μεγάλου κόστους εξοπλισμό, ζήτησαν να χρησιμοποιήσουν, μαζί με το προσωπικό που τον χειρίζεται , μελετητικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τον έλεγχο του ασφαλτοτάπητα σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, όπως της Ρόδου, της Κω και της Σάμου.

Όπως μάλιστα κάνουν γνωστό, υπάλληλοι του συγκεκριμένου τμήματος, από την πλευρά των μελετητικών ομάδων υπήρξε επαφή με το ελληνικό δημόσιο όπου προσδιορίστηκε το ανάλογο χρηματικό τίμημα για την εκμίσθωση ουσιαστικά του εξοπλισμού, αλλά και το κόστος μετακίνησης του προσωπικού και του υπόλοιπου περαιτέρω εξοπλισμού.

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα να εκδοθεί απόφαση από την αποκεντρωμένη διοίκηση προέκυψε το ζήτημα ότι σύμφωνα με το κανονισμό λειτουργίας του εργαστηρίου δεν έχει την αρμοδιότητα και τη νομιμοποίηση πραγματοποίησης ελέγχων εκτός των ορίων της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί ούτε εξοπλισμός ούτε το προσωπικό.

Το παράδοξο είναι ότι από την πλευρά εργαζομένων στο συγκεκριμένο Τμήμα επισημαίνεται ότι ο εξοπλισμός του αυτοκινούμενου εργαστηρίου έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την επιμέτρηση και αποτύπωση της κατάστασης σε διάφορα πολιτικά και στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας, ενώ επίσης έχει αποσταλεί ακόμη και στην περιοχή της Ραβέννα στην Ιταλία όπου «σκανάρησε» αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα επαρχιακού οδικού δικτύου.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι τόσο για τις δυνατότητες του συγκεκριμένου εξοπλισμού, αλλά και γενικότερα για τις δυνατότητες του Τμήματος Ελέγχου Υλικών και Ποιότητας Δημοσίων Έργων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που εδρεύει στη Λαμία, οι υπάλληλοι είχαν ενημερώσει και τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή σε επίσκεψη του στην περιοχή πριν από λίγο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, εκτός από την αξιοποίηση του εξοπλισμού τέθηκε και ζήτημα συνολικότερης λειτουργίας του τμήματος το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια είναι υπό στελεχωμένο και ουσιαστικά σε υπολειτουργία, ενώ θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *