ροή ειδήσεων

Τολμηρά σποτ κατά της υπογεννητικότητας βάζουν «φωτιά» στους Δανούς


Δείτε τα βίντεο που προκάλεσαν baby boom - Φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να γεννηθούν 1200 περισσότερα μωρά, συγκριτικά με πέρυσι - Η εκστρατεία «Κάν'το για χάρη της μαμάς σου» ήταν μόνο η αρχή...

Ιδιαίτερα αποτελεσματικές αποδείχθηκαν οι εκστρατείες κατά της υπογεννητικότητας οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη χρονιά στη Δανία και ενθαρρύνουν τους πολίτες της χώρας, με την προβολή πλήθος σποτ στην κρατική τηλεόραση, να κάνουν παιδιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, εννέα μόλις μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση των εν λόγω σποτ, πολλά από τα οποία έχουν έντονο το σεξουαλικό στοιχείο, έχει ήδη σημειωθεί σημαντική αύξηση στις εγκυμοσύνες, ενώ αυτό το καλοκαίρι προβλέπεται να γεννηθούν 1.200 περισσότερα μωρά από πέρυσι.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη, η εταιρεία Spies Travel κυκλοφόρησε ένα βίντεο με το σλόγκαν «Κάν'το για χάρη της μαμάς σου», προτρέποντας τους νέους της χώρας να «βάλουν μπρος» για να κάνουν οικογένεια, προκειμένου να ευχαριστήσουν τους γονείς τους που... μαραζώνουν χωρίς εγγόνια αλλά και να καταπολεμήσουν το πρόβλημα γήρανσης πληθυσμού της Δανίας.


«Το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Δανίας βρίσκεται υπό πίεση. Εξακολουθεί να υπάρχει υπογεννητικότητα, παρά τα βήματα που έχουν γίνει για την καταπολέμησή της. Αυτό το πρόβλημα μας αφορά όλους. Ωστόσο, εκείνες που υποφέρουν περισσότερο είναι ίσως οι μητέρες οι οποίες δεν θα αποκτήσουν ποτέ ένα εγγονάκι», ανέφερε η διαφήμιση, δείχνοντας μία ηλικιωμένη Δανή να ονειρεύεται το μελλοντικό της εγγόνι.

Το σποτ αυτό διαδέχθηκε μία ακόμη εκστρατεία μέσω τηλεόρασης, η οποία ενθάρρυνε τους άνδρες της χώρας να ελέγξουν πόσο καλά «κολυμπάνε» τα σπερματοζωάριά τους και τις γυναίκες να μετρήσουν τα... απόθεμα των ωαρίων τους. Ωστόσο, το πιο άμεσο μήνυμα ήταν εκείνο που έστειλε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Knald for Danmark» (Κάντε σεξ για τη Δανία), το οποίο επίσης προβλήθηκε από το κρατικό κανάλι.


Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο της Κοπεγχάγης, η οποία είχε εμπνευστεί μία από τις περσινές εκστρατείες, οι προσπάθειες που είχαν διεξάγει πολλοί διαφορετικοί φορείς της χώρας δεν ήταν συντονισμένοι από το κράτος, απλώς έτυχε να συμπέσουν χρονικά.

Ωστόσο, αυτός ο «καταιγισμός» πληροφοριών σχετικά με την γονιμότητα σίγουρα συνέβαλε στην απόφαση πολλών νέων να μην καθυστερήσουν άλλο αυτή τη «μεγάλη αλλαγή» στη ζωή τους, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *