ροή ειδήσεων

Αυτός είναι ο εκπαιδευμένος ρώσικος οπαδικός στρατός που σκορπάει τον τρόμο


Θεωρούνται από τους πιο σκληροπυρηνικούς οπαδούς γιατί είναι αδίστακτοι. Είναι η νέα φουρνιά και στυλ χουλιγκανισμού που προέρχεται από τη Ρωσία...


Τα όσα συνέβησαν στη Μασσαλία το τριήμερο του Αγγλία-Ρωσία, έφεραν στο φως της δημοσιότητας τη δράση και τις πρακτικές του ρώσικου «στρατού» οπαδών. Δεν είναι απλοί ταραξίες, ούτε σπέρνουν τον τρόμο λόγω μέθης. Βασικός τους σκοπός είναι να χυθεί αίμα και δείχνουν απόλυτα εκπαιδευμένοι για κάτι τέτοιο.
Είναι πειθαρχημένοι και λειτουργούν ως μία ομάδα. Γυμνασμένοι και μυώδεις, φέρουν εθνικιστικά σύμβολα, είτε με τη μορφή τατουάζ είτε με τα λάβαρα που προβάλουν.



«Ήταν 150 άτομα από τη Ρωσία που ήταν εκπαιδευμένοι», είπε Γάλλος εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση των «χοντρών» επεισοδίων. «Ήταν προετοιμασμένοι για πολύ άγρια σκηνικά και επεισόδια. Για τρομερή βία. Ήταν απόλυτα σχεδιασμένο όλο αυτό και ο τρόπος που θα έκαναν τις επιθέσεις τους», πρόσθεσε.
Επιτίθονται συντεταγμένα, με πρακτικές κανονικής μάχης και δείχνουν πως δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Έτσι έχουν τον πρώτο λόγο στα «ντου». Πολλοί από τους αρχηγούς τους, αυτοί που διοικούν τον ρώσικο οπαδικό στρατό, είναι μέλη συμμοριών.



Σε λογαριασμούς στα social media και σχετικά οπαδικά forum, βλέπει κάποιος πως είχαν προετοιμάσει από πριν τις επιθέσεις στη Μασσαλία. «Είμαστε σκληροί πολεμιστές. Δεν είμαστε αγοράκια που φοράνε Lacoste ή γυναικεία ρούχα», είναι μερικές από τις ατάκες τους. «Προπονούμαστε για δράση και ετοιμαζόμαστε για πόλεμο».
Κάνοντας μια διαδικτυακή βόλτα στα βίντεο που δημοσιεύονται στο ίντερνετ από τις μάχες τους, βλέπει κανείς μια οργανωμένη δράση και το δικό τους, άρρωστο, κώδικα… ξύλου. Δίνουν ραντεβού με αντίπαλους οπαδούς (ίσες αριθμητικά ομάδες), φοράνε τα ίδια ρούχα (κάτι σαν τις στολές του στρατού τους) και πλακώνονται χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια.



Και μιλάμε για χιλιάδες οπαδούς που έχουν ενταχθεί σε αυτή την πολεμική μηχανή του χουλιγκανισμού. Απλά στη Γαλλία πήγαν οι «καλύτεροι», οι επίλεκτοι. Ο ακροδεξιός Ρώσος βουλευτής Ιβάν Λεμπέντεφ τους έδωσε συγχαρητήρια για ό,τι έκαναν. «Δε βλέπω τίποτα το κακό σε αυτές τις μάχες. Συγχαρητήρια παιδιά, συνεχίστε έτσι», τους είπε.
Πολιτικά, αρκετοί από αυτούς εμπλέκονται στις μεγάλες ταραχές που διαδραματίστηκαν κατά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Χαρακτηριστικό της ασυλίας που απολαμβάνουν είναι πως το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Vesti κάλυψε τα επεισόδια της Μασσαλίας γράφοντας: «Ρώσοι απέτρεψαν επίθεση χιλιάδων Αγγλων και τους έτρεψαν σε φυγή». Μια θριαμβευτική νότα υπάρχει σε αυτές τις λέξεις. «Τα παιδιά αυτά υπερασπίστηκαν τη τιμή της πατρίδας μας», είπε ο Λεμπέντεφ, σιγοντάροντας τη δράση τους.
Μην ξεχνάμε πως σε δύο χρόνια, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί στη Ρωσία. Εκεί, ο ρώσικος οπαδικός στρατός θα «παίζει» εντός έδρας. Αυτό είναι το μεγάλο τους ραντεβού και το μεγάλο τους στοίχημα. Όσα βλέπουμε αυτές τις μέρες, αποτελούν… προθέρμανση και επίδειξη δύναμης!


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *