ροή ειδήσεων

«Σαρώνουν» τις παραλίες της Ρόδου οι παράνομοι μικροπωλητές


Καταγγελίες για μικροπωλητή με φυλαγμένα φρούτα σε αποθήκη, δίπλα από τις δημόσιες τουαλέτες, χωρίς ρεύμα και νερό

Kρουασάν, ντόνατς, φρούτα, αναψυκτικά, νερά, καπέλα, είδη θαλάσσης, τσάντες, μασάζ ακόμη και… τατουάζ, προσφέρουν οι πλανόδιοι μικροπωλητές που συχνάζουν στις πλαζ της Ρόδου στους λουόμενους, χωρίς φυσικά φορολογικά παραστατικά και με πολλαπλούς τους κινδύνους για τους καταναλωτές.


Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές, καθώς επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χρόνο, ενώ συνήθως τα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση κοστολογούνται στα 5 με 10 ευρώ, για όσους εκ των καταναλωτών πείθονται να καταφεύγουν στα γνωστά παζάρια.

Παρά την έξαρση του φαινομένου και φέτος, με την έναρξη της θερινής περιόδου, οι συλλήψεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες κυρίως στην κεντρικότερη παραλία του νησιού, στο «Ελλη», όπου το παρεμπόριο έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις.

Πρόκειται για μια ακόμη ανοιχτή πληγή για την τοπική αγορά καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί, που αξιολογώντας τα προς διάθεση προϊόντα αποκλειστικά από την τιμή τους, επιλέγουν να πραγματοποιήσουν αγορές από τους πλανόδιους.

Δεν λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις των «εξαπατημένων» καταναλωτών που βλέπουν ακόμη και τα 5 ή 10 ευρώ, που καταβάλλουν, να πέφτουν στο κενό μιας και τα αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα που αποκτούν καταλήγουν μέσα σε λίγες ημέρες στον κάδο των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, οι πλανόδιοι μασέρ και οι μικροπωλητές αποτελούν «πληγή» για το υγιές εμπόριο.

Εκτός από τις οικονομικές επιπτώσεις, δημιουργείται και άσχημη εικόνα για το τουριστικό προϊόν.

Στις ημέρες που όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες περνούν από εξονυχιστικούς πλέον ελέγχους για κάθε ευρώ που κατέχουν, στη Ρόδο ιδιαίτερα τώρα, την εποχή που η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο ζενίθ, ανθεί το παρεμπόριο και οι παρανόμως παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ενδεικτική των διαστάσεων, που έχει προσλάβει και φέτος το φαινόμενο είναι και η ακόλουθη καταγγελία, προς την «δ»:

«Καταρχήν καλό καλοκαίρι να έχουμε. Δυστυχώς όμως, κάθε καλοκαίρι υφίσταται το ίδιο πρόβλημα στις κεντρικές παραλίες του νησιού μας. Θα2 είμαστε σύντομοι και αρκετά ξεκάθαροι.

Συχνό φαινόμενο οι παράνομοι μικροπωλητές που πουλούν από τρόφιμα – φρούτα – ποτά -αναψυκτικά – πίτσες – πίτα γύρο – κοσμήματα μέχρι και μασάζ στις παραλίες του νησιού μας και ιδιαίτερα στην πιο πολυσύχναστη παραλία από το Έλλη έως το Ενυδρείο με φανερά ενοχλημένους τουρίστες, που αντί να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα προσπαθούν να απομακρύνουν τους διάφορους παράνομους – ενοχλητικούς μικροπωλητές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός παράνομου μικροπωλητή ο οποίος έχει φυλαγμένα φρούτα σε αποθήκη, ακριβώς δίπλα από τις δημόσιες τουαλέτες, χωρίς ρεύμα και νερό, όπως διαπιστώνουμε με κίνδυνο για την υγεία του καταναλωτή. Και σας ρωτώ λοιπόν, πού ακριβώς στην συγκεκριμένη περίπτωση εμπίπτει ο νόμος;

Μάλιστα, εκτός από την παράνομη δραστηριότητά τους, πολλές φορές έρχονται σε συμπλοκή μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα πέρυσι έφτασαν σε σημείο να βγάλουν μέχρι και μαχαίρια με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα οι ζωές των λουόμενων, και να γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι.

Πέρυσι τον Αύγουστο τοποθετήθηκαν security και με την συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και της Αστυνομίας που επιτέλους, έστειλε αστυνομικούς με πολιτικά, γιατί στην θέα των αστυνομικών με τις υπηρεσιακές τους στολές, κρυβόντουσαν ή έκαναν τους τουρίστες, καθάρισε η παραλία. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, εφόσον είναι γνωστό το πρόβλημα στις Αστυνομικές Αρχές και στη Δημοτική Αρχή γιατί δεν πράττονται τα δέοντα;

Τέλος, ευελπιστούμε οι αρμόδιες αρχές φέτος που είμαστε ακόμη στην αρχή της τουριστικής σεζόν, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εκλείψει το “Φαινόμενο των Παράνομων Μικροπωλητών”, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε μαζί με τους Τουρίστες ΗΣΥΧΟΙ τις όμορφες-παραλίες του νησιού μας».
newsbeast
δημοκρατική

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Περίμενε να ξυπνήσουν οι αρμόδιοι, να απλώσουν την αρίδα τους, να πιούν το καφεδάκι τους, να αποφασίσουν ότι θα πρέπει να συγκαλέσουν συμβούλιο, να στείλουν τις προσκλήσεις, να μαζευτούν και να ...... κάνουν απλώς διαπιστώσεις!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/6/16 20:04

    Φυσικά θα ήταν αστείο να λέμε ότι το ΣΔΟΕ θα μπορούσε με την αστυνομία να επιληφθεί της υπόθεσης ....... αλλά ...... δεν πληρώνονται αρκετά για να το κάνουν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/6/16 20:11

    Tο προβλημα ειναι οτι αυτοι οι σκουροχρωμοι[γυφτοι] ομπρελαδες τα περνουν απο τους κινεζους μασερ,αλλα επειδη δε περνουν μια απο τους δικους μας ελληνες,σηκωνουν το κινητο και φωναζουν την αστυνομια.Εννοητε οι μασερ "χανονται" μαζι με τους τουριστες,ενω την πληρωνουν οι δικοι μας πολυ σωστα,αλλα παραδοξως,πρεπει και αυτοι να εγγραφουν σαν μικροπωλητες,να παρουν μια αδεια απο τον δημο και να τελειωσει το πραγμα εδω.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΟΜΠΡΕΛΑΔΕΣ,ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ "ΒΡΙΣΚΟΥΝ" ΚΙΝΗΤΑ,ΧΡΥΣΑ,ΚΛΠ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/6/16 10:01

    Τελικά μου φαίνεται ότι θέλει κάνει ο καθένας ,στο πιο κεντρικό σημείο της ρόδου και μιλώ για την είσοδο για παλιά πολη , εκεί που είναι ένα παγωτατζίδικο δίπλα έχει έναν που πουλαει μέλια και διάφορα μπαχαρικά, εδώ και μερικές μέρες εμφανίστηκε ένα σαν περίπτερο όταν είναι κλειστό , αλλά όταν ανοίγει γίνεται σαν μαγαζί 15 τετραγωνικών και πουλαει μπιζού , ρε παιδιά από πού παίρνουν τις άδειες να πάω να πάρω και εγώ μια να σωθώ ,μιλάμε για το καλύτερο πόστο τις ρόδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *