ροή ειδήσεων

«Πλεόνασμα» ανδρών στη Σουηδία: Για πρώτη φορά περισσότεροι από τις γυναίκες


Το ισχυρό φύλο παίρνει την εκδίκησή του στην Ευρώπη...



Για πρώτη φορά στην ιστορία της Σουηδίας, από το 1749 όπου υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, οι άνδρες ξεπέρασαν σε πληθυσμό τις γυναίκες.

Το 2015, οι άνδρες ήταν περισσότεροι από τις γυναίκες μόλις κατά 227 άτομα. Από τότε, η διαφορά έχει αυξηθεί σημαντικά, αφού το ισχυρό φύλο υπερτερεί πλέον του αδύναμου κατά 12 χιλιάδες άτομα.

Κατά μέσο όρο, σε όλο τον κόσμο γεννιούνται 105 αγόρια για κάθε 100 κορίτσια. Στην πορεία όμως πολλοί άνδρες χάνουν τη ζωή τους από τροχαία και εργατικά ατυχήματα αλλά και πολέμους.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γερμανίας και της Βρετανίας. Στην χώρα της Μέρκελ, για κάθε 100 γυναίκες υπήρχαν 87 άνδρες το 1960 ενώ το 2015 οι άνδρες είχαν φτάσει τους 96 . Στην Βρετανία από 93 άνδρες για κάθε 100 γυναίκες το 1960 , πλέον έχουν φτάσει τους 97 ενώ το 2050 αναμένεται να είναι πλειοψηφία.

Στην μάχη του πληθυσμού των φύλων, οι γυναίκες έχασαν κι ένα άλλο ισχυρό πλεονέκτημα. Έχει μειωθεί η ψαλίδα στο προσδόκιμο ζωής καθώς οι Ευρωπαίοι άνδρες προσέχουν περισσότερο την υγεία τους. Καπνίζουν λιγότερο, τρώνε πιο υγιεινά σε σχέση με τους μπαμπάδες τους και δεν κάνουν ανθυγιεινά επαγγέλματα , όπως το να εργάζονται σε ορυχεία. Στην τάση αυτή, ρόλο παίζουν και οι μετανάστες καθώς και οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, τη Συρία και της χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Στην Ευρώπη των «28», η πληθυσμιακή ψαλίδα κλείνει , ωστόσο, περισσότερες είναι οι γυναίκες σε διάφορες χώρες όπως, στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία. Το 2015 στη «γηραιά ήπειρο» των 500 εκατομμυρίων κατοίκων, 12 εκατομμύρια γυναίκες ήταν περισσότερες από τους άνδρες, με την Eurostat να προβλέπει ότι, η διαφορά θα μειωθεί κάτω από ένα εκατομμύριο το 2080. Δεν αποκλείεται όμως οι άνδρες να σηκώσουν κεφάλι νωρίτερα...

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *