ροή ειδήσεων

Τσακαλώτος: Ο παράνομος τζόγος έχει τζίρο όσο και ο νόμιμος


Νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση παράνομου τζόγου προανήγγειλε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στο πλαίσιο έγκρισης του διορισμού του Ευάγγελου Καραγρηγορίου, στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα φαινόμενα εκβιασμών που εμφανίζονται και τόνισε ότι ο τζίρος του παράνομου τζόγου ισοδυναμεί με αυτόν του νόμιμου τζόγου.



«Δεν υπάρχει προστασία των παικτών, συχνά εμφανίζονται φαινόμενα εκβιασμών ή κλοπές ενώ δεν υπάρχει έλεγχος στα κεφάλαια που διακινούνται», είπε και εκτίμησε ότι από τον έλεγχο του παράνομου τζόγου θα προκύψουν σημαντικά έσοδα στα ταμεία του δημοσίου.

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, εκτός από το ζήτημα του παράνομου τζόγου, βρίσκεται και το θέμα της διαιτησίας στην οποία έχει προσφύγει ο ΟΠΑΠ κατά του ελληνικού δημοσίου, μετά την απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου για αναστολή διενέργειας του παιγνίου των VLTs (VideoLottery Terminals), γνωστά ως «φρουτάκια», η αδειοδότηση του online στοιχήματος και η λειτουργία των καζίνο.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΕΕΕΠ αναφέρθηκε στην ανάγκη νέου ρυθμιστικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της στοιχηματικής αγοράς. Χαρακτήρισε «γκρίζα ζώνη» και «Λερναία Ύδρα» το διαδικτυακό στοίχημα
και «γάγγραινα και φυτώριο που ανθεί η εγκληματικότητα» τον παράνομο τζόγο. «Μπορεί σε μια μέρα να κλείσει μια εταιρία και την επόμενη μέρα η ίδια εταιρία με άλλο όνομα να ξαναλειτουργήσει. Το υπουργείο Οικονομικών που έχει την αρμοδιότητα για τις άδειες στο διαδικτυακό στοίχημα θα επιλέξει πως θα ρυθμίσει και θα ελέγξει την αγορά αυτή», είπε.


Υπέρ του διορισμού του Ευάγγελου Καραγρηγορίουτάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, «παρών» τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλην του ΚΚΕ που είπε «όχι». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχώρησε, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *