ροή ειδήσεων

Σύλλογος Οροθετικών: Το Taxis παραβιάζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα


Πρόσβαση στους λόγους-ασθένεια για τους οποίους ένας φορολογούμενος δηλώνει ποσοστό αναπηρίας έχει από φέτος κάθε υπάλληλος του Τaxis και κάθε εφοριακός που μπαίνει το σύστημα...


Το αποτέλεσμα είναι να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε συλλόγους ασθενών λόγω της προφανούς παραβίασης του ιατρικού απορρήτου και της πρόσβασης σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Μετά από καταγγελίες ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας, η «Θετική φωνή» διαπίστωσε ότι το αρχείο ιατρικών γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) είναι συνδεδεμένο με το σύστημα «Taxis» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως σημειώνουν τα μέλη του συλλόγου «Η αναγραφή της πάθησης ή των παθήσεων δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων που προβλέπονται ρητά, όπως στα δικαιολογητικά για τα επιδόματα πρόνοιας» και εξηγούν: «Αντίθετα, η καταγραφή τους σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα όπου έχουν πρόσβαση χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι δημοσιοποιεί ευαίσθητα δεδομένα υγείας, κατά παράβαση διατάξεων που ορίζουν ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις προστατεύονται από το απόρρητο».
Ιδιαίτερα για νόσους που φέρουν κοινωνικό στίγμα και οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό, όπως το HIV/AIDS, η «πολιτεία οφείλει να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία, αντί να αμφισβητεί στην πράξη το σεβασμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», σημειώνει η «Θετική φωνή».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *