ροή ειδήσεων

ΒΙΝΤΕΟ: η στιγμή που 40 κομάντο πήγαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν στο Μαρμαρίς


Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ κομάντο που προστάτευαν τον πρόεδρο της χώρας, αλλά και κομάντο των πραξικοπηματιών πραγματοποιήθηκαν όταν ξεκίνησε το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Η μάχη εκτυλίχθηκε στη Μαρμαρίδα, στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο Ταγίπ Ερντογάν, επί έξι ημέρες. Η περιοχή ήταν γνωστή και έτσι οι πραξικοπηματίες έστειλαν μια επίλεκτη ομάδα 40 κομάντος στο ξενοδοχείο. Οι κομάντος είχαν φτάσει στη Μαρμαρίδα όπου διέμενε ο Ερντογάν με τρία ελικόπτερα από την περιοχή της Σμύρνης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε πληροφόρηση, την τελευταία στιγμή διέφυγε και κατέφυγε σε κοντινό σημείο, όπου βρισκόταν υπό την προστασία περίπου 100 ανδρών των ειδικών δυνάμεων, πιστών στο καθεστώς.

Ακολούθησε πραγματική μάχη, μάλιστα οι πραξικοπηματίες έπληξαν με ρουκέτα από αεροσκάφος το ξενοδοχείο, ωστόσο ο Ερντογάν είχε διαφύγει.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου δείχνουν καταστροφές από την έκρηξη και σημάδια από τις σφαίρες στο εσωτερικό που μαρτυρούν τη σφοδρότητα της μάχης που εκτυλίχθηκε.




Ήθελαν να βομβαρδίσουν την Άγκυρα

Σε σχεδόν παράλληλο χρόνο εκτυλίχθηκε μια άλλη επιχείριση που έκρινε όπως όλα δείχνουν σε μεγάλο βαθμό το πραξικόπημα.

Μια ομάδα 39 αξιωματικών της αεροπορίας μετέφερε με έξι μεταγωγικά αεροσκάφη βόμβες και πυραύλους στη βάση της Μαλάτειας στην ανατολική Τουρκία.

Στόχος τους ήταν να εξοπλίσουν τα βομβαρδιστικά τύπου F4 που στάθμευαν εκεί και στη συνέχεια να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον της Άγκυρας.

Οι πραξικοπηματίες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν αρχικά τους φρουρούς και το προσωπικό του αεροδρομίου, κατάφεραν να καταλάβουν μεγάλο μέρος της βάσης, ωστόσο στρατιωτικοί πιστοί στο καθεστώς τοποθέτησαν οχήματα στον αεροδιάδρομο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απογειωθούν τα μαχητικά.
Ακολούθησε μάχη και μετά από δύο ώρες οι πραξικοπηματίες παραδόθηκαν.

Reuters: F-16 των πραξικοπηματιών προσπάθησαν να καταρρίψουν τον Ερντογάν στον αέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters δύο μαχητικά F-16 που ήλεγχαν οι πραξικοπηματίες προσπάθησαν να καταρρίψουν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το Reuters επικαλείται μαρτυρίες των όσων συνέβησαν στην πτήση του Ταγίπ Ερντογάν από το Μαρμαρίς στην Κωνσταντινούπολη. «Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο» είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ... αυτό είναι ένα μυστήριο».

Ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο Reuters το συμβάν με τα δύο F-16, ενώ άλλος αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν έμπλεξε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα». «Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά» είπε ένας Τούρκος αξιωματούχος


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *