ροή ειδήσεων

Θες να ξαναπαντρευτείς; 5 κλισέ που πρέπει να ξεχάσεις


Όλοι έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία αρκεί να μην την δηλητηριάζουμε εμείς οι ίδιοι με περιττούς φόβους



Αυτή την φορά θα τα καταφέρω

Δεν χρειάζεται να καταφέρετε κάτι και δεν χρειάζεται να αποδείξετε τίποτα και σε κανέναν - ούτε καν στον ίδιο σας τον εαυτό. Ένα διαζύγιο δεν σημαίνει ότι θα σας κυνηγάει ως ρετσινιά για μια ζωή και ταυτόχρονα δεν αποκλείει την ύπαρξη ακόμη ενός διαζυγίου. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν καλουπώνονται από στατιστικά στοιχεία ούτε διατηρούνται με το φόβο του κοινωνικού comme il faut. Αφού πήρατε την απόφαση να ξαναπαντρευτείτε απολαύστε το και αφήστε στην άκρη το άγχος του πάντα και της απόδειξης ότι είστε καλή εσείς, δεν φταίγατε εσείς για το χωρισμό σας. Αξιοποιήστε την πείρα σας προς όφελος σας και αξιολογείστε καταστάσεις και συναισθήματα. εξάλλου, η ίδια η θρησκεία σας δίνει ακόμη μια ευκαιρία!



Κανείς δεν θέλει να με παντρευτεί γιατί έχω δυο παιδιά

Τα κόμπλεξ, οι αγωνίες, οι δισταγμοί, οι περιορισμοί και τα ταμπού ξεκινούν πάντα από εμάς τους ίδιους. Αν εμείς είμαστε ανοιχτές στις ανθρώπινες σχέσεις και δεν παρουσιάζουμε τα παιδιά μας ως πρόβλημα αλλά ως ένα δεδομένο που μας γεμίζει χαρά θα καταφέρουμε να το μεταδώσουμε και στον σύντροφο μας. Όλοι θα χρειαστούν τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν και να συνηθίσουν τα νέα δεδομένα αλλά η αγάπη και η καλή θέληση κάνουν θαύματα. Το αν θα κάνετε άλλα παιδιά μαζί είναι μια άλλη ιστορία. Προέχει να υποστηρίξετε αυτά που έχετε και αν κάποιος βρει όλη αυτήν την κατάσταση too much γι εκείνον, ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Next please. Όχι μούτρα, όχι ψυχολογικός εγκλωβισμός. Η διαθεσιμότητα διαφαίνεται και αργά ή γρήγορα θα φέρει τα θεμιτά αποτελέσματα.


Τώρα θα βγάλω το άχτι μου

Ο δεύτερος γάμος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργεί ως ρεβάνς του πρώτου. Δεν χρειάζεται να τριγυρνάει συνέχεια στο μυαλό σας «α, όχι δεν κάνω αυτήν την παραχώρηση γιατί να τι έπαθα» ή «δεν τα σηκώνω εγώ αυτά. Αρκετά ανέχθηκα». Αν δεν είστε έτοιμες να δοθείτε ψυχή τε και σώματι σε έναν άνδρα δεν χρειάζεται να βασανίζεται εκείνον και τον εαυτό σας. Τα απωθημένα καλό είναι μετά από μια ηλικία και μετά από κάποιες εμπειρίες να εκλείπουν από την ψυχοσύνθεση και τις αντιδράσεις μας. Μια νέα σχέση δημιουργείται με έναν νέο άνθρωπο που κουβαλά άλλα βιώματα και σίγουρα διαφορετικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές. Είναι πολύ άδικο να τον κρίνετε αυστηρά και προκατειλημμένα. Αλλιώς… πιο καλή η μοναξιά.


Ο δεύτερος γάμος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λειτουργεί ως ρεβάνς του πρώτου



Εγώ ξέρω

Ο γάμος δεν αποτελεί επαγγελματική θέση για να καυχιέστε ότι εσείς το ξέρετε καλύτερα το αντικείμενο και άλλα ο μέλλοντας σύζυγος σας θα πρέπει να σας ακούει ευλαβικά και να συμφωνεί με ο,τι λέτε γιατί… εσείς ξέρετε. Το ξαναείπαμε. Η ανθρώπινη προσωπικότητα είναι μεταβλητός παράγοντας και το ότι ξέρουμε έναν άνθρωπο σαν κάλπικη δεκάρα δεν σημαίνει ότι τους ξέρουμε όλους και ότι όλους τους καταλαβαίνουμε. Η εμπειρία το γάμου μας δείχνει κάποια πράγματα αλλά κυρίως για εμάς τους ίδιους, αποκαλύπτει στοιχεία του χαρακτήρα μας. Επομένως, καλύτερα να περιοριστούμε στα δικά μας κεκτημένα και να μην προτρέχουμε για το νέο μας σύντροφο ή το πώς θα ήταν τέλειος ο γάμος μας μιας και… εμείς ξέρουμε. Μπορεί το νέο «γνωστικό πεδίο» να είναι εξελιγμένο και βελτιωμένο. Ας είμαστε πρόθυμες να το γνωρίσουμε.



Καλύτερα σεμνή τελετή

Ούτε συζήτηση τέτοια μίζερη σκέψη. Εκτός και αν προτιμάτε πραγματικά ένα ήρεμο, σε στενό κύκλο γάμο. Διαφορετικά ξεφαντώστε, οργανώστε, αγχωθείτε, φιληθείτε, χαμογελάστε και φωτογραφηθείτε σαν να είναι η πρώτη φορά. Γιατί με αυτόν τον άνδρα είναι η πρώτη φορά και αξίζετε και οι δυο να το απολαύσετε όσο τρελιάρικα θέλετε. Με παπά, κουμπάρο, χιλιόμετρα ουρά στο νυφικό, πρώτο χορό, κόψιμο τούρτας και φιλί υπό τους ήχους των κρυστάλλινων ποτηριών. Η χαρά δεν έχει όριο και προθεσμίες. Όταν την νιώσετε, εκδηλώστε την όπως σας εκφράζει καλύτερα. Ακόμη και αν αυτό περιλαμβάνει τους δυο σας σε ένα ερημοκλήσι και μετά ένα μικρό ταβερνάκι.



(φωτό.; Wedding Scene)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *